АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Здатні зруйнувати Кримський міст: Politico про причину затримки Шольцем поставок Taurus

Читать на русском
Здатні зруйнувати Кримський міст: Politico про причину затримки Шольцем поставок Taurus
Здатні зруйнувати Кримський міст: Politico про причину затримки Шольцем поставок Taurus

Німеччина не поспішає передавати Україні свої крилаті ракети Taurus через їхні технічні характеристики, які б дозволяли ЗСУ краще націлюватися на такі об’єкти, як, наприклад, Кримський міст.

Politico цитує доктора наук та експерта з ракет з Університету Осло Фабіана Хоффмана. За його словами, передані Україні британські Storm Shadow суттєво поступаються за характеристиками німецьким Taurus.

Уся справа у боєголовках. У Taurus вона оснащена підривником PIMPF (програмований інтелектуальний багатоцільовий підривник), який розпізнає шари матеріалу та порожнечі і може ефективніше підривати багатошарові або заглиблені цілі.

"Одна ракета, оснащена підривником, чутливим до порожнечі і таким, що "зчитує" шари, може, таким чином, завдати шкоди, якої раніше можна було досягти тільки за допомогою двох або трьох точно скинутих бомб", - зазначив Хофманн, додавши, що якщо Україна отримає ці ракети, вона зможе ефективно завдавати ударів по Кримському мосту.

Саме тому Шольц і тягне із постачанням Taurus, пише видання. Журналісти нагадують канцлеру його недавню заяву, що руйнація мосту призведе до небажаної "ескалації війни".

Окрім того, Берлін занепокоєний, що ракетам, які (як і Storm Shadow/SCALP) використовують систему картографування контурів місцевості, щоб залишатися на курсі в умовах відсутності GPS, будуть потрібні топографічні дані, запрограмовані до їх системи наведення Німеччиною.

Експерти погоджуються, що Україні знадобиться більше геоданих для запуску Taurus, ніж для SCALP чи Storm Shadow. Проте навчання українських солдатів цьому процесу потребує більше часу, "оскільки воно складніше".

Але Хоффман не вважає це " аргументом " , оскільки більшість топографічних даних, необхідні системи контурного картографування Taurus, загальнодоступна.

Вказується також, що Берлін хвилюється, що ракети потраплять до рук російських військ. Росія нібито дуже зацікавлена отримати технології, оскільки Taurus розроблений для протидії російським системам ППО, таким як "Панцир" та С-400.

Але, пишуть журналісти, незважаючи на низку "аргументів" із затримки поставок ракет, на Шольца лише посилюється тиск з боку однопартійців.


Теги: Фабиан ХоффманКрымский мостЗСУВСУУкраїнаУкраинаШольцШольц Олафкрилаті ракети Taurus

Дата і час 13 жовтня 2023 г., 01:22     Переглядів Переглядів: 1744
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.29745