АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Жінка поскаржилася на платні квитки на евакуаційний рейс з Ізраїлю

Читать на русском
Жінка поскаржилася на платні квитки на евакуаційний рейс з Ізраїлю
Жінка поскаржилася на платні квитки на евакуаційний рейс з Ізраїлю

Українка, яка з дітьми скористалася першим евакуаційним рейсом з Ізраїлю, поскаржилася, що спершу посольство нібито обіцяло безкоштовне вивезення людей, але «потім умови змінилися». Однак посол заперечує цю інформацію: каже, що про безоплатну допомогу для всіх громадян взагалі не йшлося.

Коментар жінки, на ім’я Оксана, опублікувало видання «Радіо Свобода», а посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук прокоментував для hromadske.

Що каже жінка?

За її словами, на сайті консульства України в Ізраїлі було повідомлення, що нібито буде організовано евакуаційний рейс, яким можуть скористатися українці. Оксана стверджує: у повідомленні йшлося, що рейс буде безкоштовним.

«Я зареєструвалася за посиланням, що я бажаю скористатися цим рейсом, і десь через два дні мені надіслали посилання, де повідомили про те, що буде евакуаційний рейс, але він  коштуватиме 415 євро за одну людину», — скаржиться жінка.

Оксана зазначила, що вирішила все ж таки купити квитки, тому що «відсутні літаки, відсутній вибір, відсутня більша можливість купити десь ці квитки».

А яка позиція посольства?

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук не розуміє, звідки жінка дізналася про те, що цей рейс буде безкоштовний. Мовляв, про це не повідомляли на сайті посольства. Корнійчук наголосив, що коштів для безкоштовної евакуації громадян у бюджеті немає.

«Ми дійсно для найбільш вразливих ситуацій знаходимо можливість їх фінансувати. Але це виняток із правил. Ідеться про людей, які доводять нам, що вони опинилися в Ізраїлі без засобів для існування, їхні квитки були скасовані, й у них немає коштів, щоб купити нові», — наголосив посол.

Євген Корнійчук зазначив, що посольство змогло домовитися з авіаперевізниками про довоєнні ціни на квитки. Він наголошує, що вилетіти без допомоги евакуаційного рейсу можна, однак ціни до Європи в середньому становлять тисячу доларів за квиток.

«У перших двох рейсах ціна [на квитки] відрізнялася. У першому — по 415 євро, а сьогоднішній (16 жовтня — ред.) — 399 євро. За скільки ми домовимося на третій і четвертий, я не знаю, але будемо намагатися пропонувати максимально низьку ціну. І ми не торкаємося руками грошей — люди платять напряму авіакомпаніям», — резюмував посол.


Теги: ПосольствоКорнийчук ЕвгенийМЗС УкраїниМИД УкраиныУкраинцыУкраїнціВойнаВійнаИзраильІзраїльАтака на ІзраїльЭвакуацияЕвакуація

Дата і час 16 жовтня 2023 г., 13:22     Переглядів Переглядів: 2275
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.275021