АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Збираються на Куп’янськ – ідуть на м’ясо: харківський прикордонник розповів про штурми рашистів

Читать на русском
Збираються на Куп’янськ – ідуть на м’ясо: харківський прикордонник розповів про штурми рашистів
Збираються на Куп’янськ – ідуть на м’ясо: харківський прикордонник розповів про штурми рашистів

Російські окупаційні війська активно застосовують авіацію та продовжують «м’ясні штурми», плекаючи надію і намагаючись виконати наказ: оточити Куп’янськ.

Начальник пресслужби штурмової бригади «Сталевий кордон» підполковник Іван Шевцов в етері espreso.tv розповів про оперативну обстановку на ділянці відповідальності Харківського загону прикордонної служби.

– Російські військові застосовують так звані «м’ясні штурми». Це направлення групи від 50 до 100 військовослужбовців просто на м’ясо. Тобто зі ста окупантів живими повертаються 10-20, – зазначив Іван Шевцов, додавши, що збільшилася кількість авіаобстрілів, але успіхів окупанти не мають.

– У нас був час добре підготуватися, створити хороші мінні загородження, протитанкові рови. Зараз на цьому напрямку війська Сил оборони, в тому числі і підрозділи Державної прикордонної служби, міцно тримають оборону, – запевнив пресофіцер «Сталевого кордону».

Контингент, який воює на цьому напрямку, досить різний, каже Іван Шевцов.

– Ворог згуртував достатньо великий і різноманітний контингент. Проти нас воює перша танкова армія, 25-та армія РФ. Також присутні підрозділи «Шторм z». Також присутні мобілізовані військовослужбовці з так званих «ЛНР» та «ДНР». Є заряджені військовослужбовці, а є звичайні мобілізовані, в яких зброя радянського зразка. Буквально вчора підрозділ «Сталевий кордон» знищив радянську автоматичну гармату сорокових років минулого століття. Тобто вони вже використовують навіть якісь музейні експонати, – розповів Іван Шевцов.

А ще бійці «Сталевого кордону» з повітря атакували російську вантажівку. «Провели технічне обслуговування ворожої вантажівки. За результатами ретельного огляду транспортний засіб більше не придатний до експлуатації», – йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Як повідомляв slk.kh.ua, підрозділи терористичної армії рф збираються оточити Куп’янськ і вийти на рубіж річки Оскіл. Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський відвідав військові частини, які ведуть оборону в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання військ «Лиман» і перевірив оперативну обстановку на Куп’янському та Лиманському напрямках.


Теги: оккупантыокупантиПограничникиПрикордонникиНапад Росії на УкраїнуВойнаВійна

Дата і час 17 жовтня 2023 г., 00:13     Переглядів Переглядів: 2080
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.065201