АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Удар ATACMS по Луганську та Бердянську: Україна запустила 18 ракет, – WP

Читать на русском
Удар ATACMS по Луганську та Бердянську: Україна запустила 18 ракет, – WP
Удар ATACMS по Луганську та Бердянську: Україна запустила 18 ракет, – WP

Неназваний український чиновник підтвердив журналістам, що для нічних ударів по російських гелікоптерах Сили оборони використовували касетні боєприпаси типу ATACMS. За його словами, захисники вперше застосували ці ракети.

Для ураження російських вертольотів у тимчасово окупованих Луганську та Бердянську в ніч проти 17 жовтня Сили оборони використовували надані США ракети великої дальності ATACMS. Про це у коментарі The Washington Post повідомив неназваний український військовий чиновник.

За його даними, лише вночі було запущено 18 ракет типу ATACMS. Джерело підтвердило, що це було перше застосування американського ракетного комплексу.

"Версія, якою Україна вражала цілі у Бердянську на узбережжі Азовського моря та на окупованому сході Луганської області, була озброєна касетними бомбами, а не однією боєголовкою", – зазначили у ЗМІ.

З посиланням на слова офіційного представника США, журналісти повідомили, що Україна отримала версію ATACMS з дальністю приблизно 160 кілометрів. Інші версії ракет можуть вражати цілі на відстані до 470 км.

"Ці удари демонструють нову здатність України вражати ключові цілі глибоко всередині контрольованої Росією території, здатність, яка може дозволити їй завдати значної шкоди російській техніці та арсеналам і вбити або поранити бійців окупаційних російських військ далеко від лінії фронту", – наголосили у виданні.


Теги: ЗСУВСУНапад Росії на УкраїнуБердянскЛуганськЛуганскРакетные ударыРакетні удариВойнаВійнаракеты ATACMSракети ATACMS

Дата і час 18 жовтня 2023 г., 07:44     Переглядів Переглядів: 2490
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.219699