АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Ердоган засудив нападників на лікарню в Газі і назвав ООН неефективною

Читать на русском
Ердоган засудив нападників на лікарню в Газі і назвав ООН неефективною
Ердоган засудив нападників на лікарню в Газі і назвав ООН неефективною

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив Раду Безпеки Організації Об’єднаних Націй у неефективності на тлі подій у Секторі Гази. Турецький лідер засудив атаку на лікарню в Газі і запевнив в продовженні роботи над встановленням гуманітарного перемир’я.

Про це він написав у соцмережі X.

Ердоган зазначив, що Туреччина, з початку нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня, докладає інтенсивних зусиль для врегулювання кризи, яка має ризик поширення на весь регіон. Зокрема, у співпраці з єгипетською владою Туреччина доставила в регіон 3 літаки з гуманітарною допомогою.

«Однак наші зусилля із забезпечення спокою були перервані такими кроками, як відправка авіаносців в регіон, припинення допомоги палестинському народу і колективне покарання населення Гази. Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй, яка стає все більш неефективною, вкотре не змогла виконати свій обов’язок», – зауважив президент Туреччини.

За його словами, західні країни, не зробили жодних кроків, окрім того, що «підлили масла у вогонь». Також Ердоган зазначив, що «огидним нападом на арабську лікарню, масове вбивство в Газі перейшло в інший вимір».

«Я засуджую виконавців цього нападу, який є злочином проти людяності і досягає рівня геноциду проти населення Гази. Виконавці несуть таку ж відповідальність за вчорашню різанину, яка розбила наші серця, як і ті, хто підливав масла у вогонь своїми заявами, починаючи з 7 жовтня», – написав президент Туреччини.

Також він додав, що Анкара продовжить працювати над встановленням гуманітарного перемир’я, а потім і постійної стабільності.


Теги: ВойнаВійнаХАМАССектор ГазаІзраїльИзраильРакетные ударыРакетні удариАтака на ІзраїльТуреччинаТурцияЭрдоган Реджеп ТайипООН

Дата і час 19 жовтня 2023 г., 11:32     Переглядів Переглядів: 2227
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.07815