АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

"Спробують розвинути успіх": ЗС РФ готується наступати найближчими тижнями, - розвідка Естонії

Читать на русском
"Спробують розвинути успіх": ЗС РФ готується наступати найближчими тижнями, - розвідка Естонії
"Спробують розвинути успіх": ЗС РФ готується наступати найближчими тижнями, - розвідка Естонії

Керівник відомства Антс Ківіссельг попередив, що російські склади поповнилися на 350 тисяч артилерійських снарядів. Крім того, ворог нарощує сили перед новим наступом і вже готовий бити українською інфраструктурою.

Росія отримала додаткові снаряди та готується до нового наступу на території України. Про це заявив голова естонської розвідки Антс Ківісельг, як передали до URR 20 жовтня.

За оцінкою відомства, зараз ЗС РФ зосередилися на двох ділянках фронту - на Авдіївському та Лімано-Куп’янському напрямках. Незважаючи на те, що Москва називає дії своїх сил обороною, в Естонії переконані, що ворог готується до нового наступу.

"Агресор намагається зняти з себе це тавро і показати своєму народу, що вони займаються активною обороною, а не якимось нападом. Однак я повинен визнати, що дії, які вживає РФ на сході та на північному сході, можуть призвести до того, що найближчими тижнями армія РФ спробує розвинути успіх, направити туди додаткові сили і перейти в наступ на тій ділянці фронту", - сказав Ківісельг.

Керівник розвідки розповів, що до Краснодарського краю РФ було доставлено тисячу морських контейнерів із Північної Кореї. З його слів, арсенал російських окупантів поповнився 350 тисячами артилерійських снарядів.

"Якщо ми досі бачили, що Росія випускає близько 10 000 снарядів за одну добу, то кількості боєприпасів, які направила Північна Корея, має вистачити на місяць-півтора. Також не варто забувати, що наближається зима. Звичайно, знову почнуться атаки на енергетичну інфраструктуру", - зазначив Ківісельг.

Він попередив, що країна-агресор вже закінчила підготовку до таких ударів. За припущенням естонського розвідника, атак на українську інфраструктуру очікується вже найближчими тижнями або місяцями.

У той же час полковник Сил оборони Естонії Ханнес Тоомсалу поставив під сумнів здатність ракет ATACMS суттєво вплинути на ситуацію на фронті. За його словами, озброєння матиме ефект лише кілька місяців – до реорганізації тилів ЗС РФ.

"Їх ATACMS вражають цілі на дистанцію в 165 км максимум. За ними стежитимуть, але в результаті трапиться те саме, що і з HIMARS. Тоді перші пару місяців українці успішно вражали цілі в межах радіусу поразки, а потім росіяни відтягнули свої тили далі , Перевезли склади, командні пункти далі від зони поразки HIMARS", - пояснив Тоомсалу.

Проте в естонському генштабі зазначили, що ЗСУ можуть найближчим часом прорвати ворожу оборону та вийти на оперативний простір.


Теги: ЭстонияЕстоніяВС РФНапад Росії на УкраїнуВойнаВійна

Дата і час 21 жовтня 2023 г., 00:07     Переглядів Переглядів: 2157
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.142049