АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Окупанти отримають більше модернізованих танків Т-90 та Т-72

Читать на русском
Окупанти отримають більше модернізованих танків Т-90 та Т-72
Окупанти отримають більше модернізованих танків Т-90 та Т-72

Польські експерти звернули увагу на те, що нові зразки танків оснащені великою кількістю модулів динамічного захисту у кормовій частині. Також у заводських умовах встановлені ґрати проти барражуючих боєприпасів.

Представники російської корпорації "Уралвагонзавод" відзвітували про постачання нової партії модернізованих танків Т-90М та Т-72Б3М для Збройних сил РФ. Коментуючи інформацію, польські військові експерти з Defence 24 відзначили , що нові танки відрізняються від попередніх зразків великою кількістю динамічного захисту "Контакт-1/5", а також додатковими засобами від атак БпЛА.

Зокрема, автори матеріалу звернули увагу на додаткові модулі захисту "Контакт", які були встановлені у кормовій частині танків, що має суттєво підвищити стійкість машин до кумулятивних боєприпасів, що використовуються у різних типах безпілотників-камікадзе чи протитанкових гранатометах. Таким чином, загальна кількість модулів динамічного захисту була збільшена.

Крім того, танки вже на заводі оснастили протидронними ґратами або так званими "козирками" від барражуючих боєприпасів. Раніше такі грати встановлювали росіяни у польових умовах.

Модернізація Т-72 та Т-90

Експерти перерахували основні покращення нових російських танків Т-90М "Прорив". Модернізація цієї машини торкнулася всіх трьох основних напрямів його можливостей - вогневу міць, захист і рухливість. Насамперед на нові зразки встановили гладкоствольну 125-мм гармату 2А46М-5, систему керування вогнем та дистанційно керований модуль озброєння з кулеметом на стелі вежі.

Корпус та вежу посилено модульним комплексом динамічного захисту третього покоління "Релікт". Що стосується силової установки, то танк оснастили новим дизельним двигуном В-92С2 потужністю 1130 л.

Практично таку ж модернізацію зазнав і російський ОБТ Т-72Б3М. На танк встановили додаткові модулі комплексу "Релікт", водночас якщо раніше модулі розміщувалися в так званих "мішках", то з урахуванням досвіду бойових дій кріплення змінилося - тепер модулі встановлені за допомогою болтів.

Силова установка залишилася тією ж, що і на Т-72Б3, і є дизельний двигун В-92С2Ф потужністю 1130 к.с.


Теги: Военная техникавійськова технікаТанкиРоссияРосіяТанк Т-72Т-90

Дата і час 23 жовтня 2023 г., 15:49     Переглядів Переглядів: 2071
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.399729