АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Bloomberg: РФ надовго втратила значну частку на світовому газовому ринку

Читать на русском
Bloomberg: РФ надовго втратила значну частку на світовому газовому ринку
Bloomberg: РФ надовго втратила значну частку на світовому газовому ринку

Країна-терористка Росія на десятиліття втрачає вплив на газовому ринку. Головною причиною є те, що Кремль перекрив поставки до багатьох країн Європейського Союзу (ЄС), щоб досягти поступок щодо війни проти України.

Як йдеться в матеріалі Bloomberg, за прогнозами Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), займаючи 30% у світовій торгівлі газом перед початком повномасштабного вторгнення в Україну, до кінця 2030-х років РФ матиме лише 15%.

Знайти нові ринки замість європейського, на який до повномасштабного вторгнення монополіст "Газпром" постачав 150 млрд куб. м щороку, РФ поки що вдається погано. Спроби домовитися з КНР про збільшення постачань та будівництво трубопроводу "Сила Сибіру-2" наразі невдалі.

Перспектив повернутися на європейський ринок у "Газпрому" також небагато: газовий шантаж Кремля змусив країни ЄС скоротити споживання та знайти нових постачальників. Попит на газ в Євросоюзі до кінця десятиліття скоротиться на 50 млрд кубометрів на рік, а потім почне зменшуватись і світове споживання, прогнозує МЕА.

Водночас європейські країни вже укладають довгострокові контракти з постачальниками СПГ (скрапленого природного газу), передусім з Катаром.

Згідно зі звітністю, з липня 2022 року до кінця червня 2023-го "Газпром" отримав понад 1 трлн рублів чистого збитку, втративши 2/3 запасів готівки на рахунках і був змушений скоротити видобуток газу на чверть – це антирекорд за всю історію компанії.


Теги: Газпромгазопровод Сила Сибири-2ГазРоссияРосія

Дата і час 25 жовтня 2023 г., 14:10     Переглядів Переглядів: 1939
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.254937