АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Росіяни перехопили ініціативу в Луганській і Донецькій областях, — розвідка Естонії

Читать на русском
Росіяни перехопили ініціативу в Луганській і Донецькій областях, — розвідка Естонії
Росіяни перехопили ініціативу в Луганській і Донецькій областях, — розвідка Естонії

В естонській розвідці не виключають падіння Авдіївки, але зазначають, що українська оборона завдає удару. Натомість військові експерти не вважають ситуацію під Авдіївкою станом зараз катастрофічною.

ЗС РФ на цьому тижні посилили інтенсивність атак у Донецькій та Луганській областях та захопили тут ініціативу, що свідчить, що Росія не змінила наміру захопити повністю територію цих регіонів. Про це повідомляє розвідувальний центр сил оборони Естонії, пише ERR.

Цього тижня бої велися на двох ділянках фронту: на лінії Авдіївка-Мар’їнка на Донеччині та лінії Куп’янськ-Сватове на Луганщині. У середньому окупанти атакували по 64 рази на добу.

"ЗС РФ вистачає живої сили та техніки, щоб тримати українські війська під постійною напругою. До сьогодні росіяни опанували ініціативу в Луганській та Донецькій областях. Це говорить про те, що цілі РФ не змінилися: окупація обох областей у межах їхніх адміністративних кордонів залишається пріоритетним  завданням", - ідеться в повідомленні естонської розвідки.

Тут припускають, що Авдіївка залишиться основною точкою концентрації сил РФ, а захоплення міста Росія може видати як політичну перемогу і створити буферну зону перед Донецьком глибиною близько 10 кілометрів. Таким чином, контроль над Авдіївкою відкине українську артилерію та відкриє додаткові логістичні маршрути.

В естонській розвідці не виключають падіння Авдіївки, але зазначають, що українська оборона тут завдає удару.

"Свій вплив на перебіг бойових дій робить і період бездоріжжя. Ймовірно, протягом наступних одного-двох тижнів вплив погоди на перебіг бойових дій зросте ще більше. Таким чином, протягом місяця чи двох буде утруднено пересування важкої техніки та бронемашин до затвердіння ґрунту внаслідок морозів. Ймовірно, як ЗСУ, так і ЗС РФ намагатимуться посилити свої позиції перед настанням зими", - повідомляє розвідка Естонії.

Що говорять про заяву естонської розвідки військові експерти

Як заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко у коментарі РБК-Україна, перехоплення Росією ініціативи на східному фронті не означає катастрофи. Росіянам не вдалося досягти жодних значних результатів.

"На сьогодні ми можемо говорити фактами, а фактом є те, що російським військам не вдалося суттєво просунутися, а українські сили тримають основні рубежі починаючи з Куп’янського спрямування і далі на Лиман і Бахмут, Мар’їнку тримають, Авдіївку тримають", - зазначив він.

На його думку, ЗС РФ дещо знесилюється на східному напрямку, про що свідчить те, що деякі нові російські підрозділи, які прибувають під Авдіївку, укомплектовані на 100% живою силою, але водночас лише на 50% укомплектовані артилерією та бронетехнікою.

"Це означає, що українські війська знищують велику кількість бронетехніки, тому ворог покладається на живу силу та авіацію. І частково на артилерію", - пояснив експерт.

Мусієнко також додав, що ситуація довкола Авдіївки відіграє значну роль для України — там тримається український контингент, а це дає можливість українським захисникам просуватися на лівобережжі Херсонської області.


Теги: Луганская областьВС РФНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаДонецкая областьАвдеевкаЭстонияЕстонія

Дата і час 11 листопада 2023 г., 01:31     Переглядів Переглядів: 2647
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.823382