АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Планував виступ у Держдумі: перед заколотом Пригожин хотів повернути прихильність Путіна, — ЗМІ

Читать на русском
Планував виступ у Держдумі: перед заколотом Пригожин хотів повернути прихильність Путіна, — ЗМІ
Планував виступ у Держдумі: перед заколотом Пригожин хотів повернути прихильність Путіна, — ЗМІ

За інформацією російських ЗМІ, напередодні свого заколоту Євген Пригожин хотів взяти участь у круглому столі у Держдумі та розкритикувати військове керівництво.

Колишній голова ПВК "Вагнер" Євген Пригожин планував перед своїм заколотом виступити під час круглого столу в Держдумі, щоб повернути прихильність Путіна. Про це пише The Moscow Times.

Як пише видання, 23 червня у Думі зібрався круглий стіл, під час якого депутати від партії "Справедлива Росія - Патріоти - За правду" розкритикували російський уряд через недостатню підтримку своєї армії. Зазначається, що ця партія була лояльною до ПВК "Вагнер" та кілька разів намагалася легалізувати приватну військову компанію.

Окрім того, повідомляється, що голова партії Сергій Миронов неодноразово говорив про свої дружні стосунки з Євгеном Пригожіним.

Посилаючись на власні джерела, видання зазначає, що саме на цей круглий стіл Пригожин хотів особисто приїхати. Він планував розкритикувати керівництво армії та розповісти про справжню кількість жертв.

"Пригожину потрібен був статусний, офіційний майданчик з гербом. За задумом, у такому разі його заяви без цензури точно б принесли і поклали прямо на стіл до Путіна", - розповіли джерела видання.

Власне, через свої публічні заяви про брак боєприпасів і критики військового керівництва, він "позбавився прямого доступу до Путіна". Тому, взявши участь у цьому круглому столі, він сподівався повернути прихильність російського президента.

Повідомляється, що навесні екс-керівник ПВК "Вагнер" звертався до речника Держдуми з проханням дозволити виступити з трибуни, проте йому відмовили. Також Пригожин намагався домовитись про виступ через партію "Справедлива Росія".

Джерела видання сказали, що за день до запланованого круглого столу Євген Пригожин відмовився брати участь у круглому столі та оголосив про "Марш справедливості".


Теги: Миронов СергейГосдума РФПутінПутинПригожинЕвгений ПригожинЧВК ВагнераЧВК Вагнер

Дата і час 22 листопада 2023 г., 00:42     Переглядів Переглядів: 2232
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.68066