АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Оборонна стратегія Євросоюзу має враховувати потреби України, – фон дер Ляєн

Читать на русском
Оборонна стратегія Євросоюзу має враховувати потреби України, – фон дер Ляєн
Оборонна стратегія Євросоюзу має враховувати потреби України, – фон дер Ляєн

Європейський Союз має взяти до уваги військові потреби України щодо майбутньої стратегії європейської оборонної промисловості. Україна має бути інтегрована до оборонних програм ЄС.

Таку заяву у четвер зробила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на щорічній конференції Європейського оборонного агентства.

Про це повідомляє міжнародне інформагентство Reuters.

"Наша стратегія може бути повною тільки в тому випадку, якщо вона також враховуватиме потреби України та її промисловий потенціал", – заявила фон дер Ляєн.

Вона заявила, що Україна має бути інтегрована до оборонних програм ЄС, щоб допомогти задовольнити її потреби у війні проти РФ.

"Першим кроком для досягнення цієї мети є залучення України до процесу консультацій щодо промислової стратегії. Це має призвести до інтеграції України в деякі з наших оборонних програм, за потреби за згодою Європейського парламенту та Ради", – сказав фон дер Ляєн.

За словами голови ЄК, комісія планує представити свою європейську програму оборонної промисловості на початку наступного року, у рамках якої також будуть розглянуті способи фінансування галузі.

У рамках цього комісія спробує зрозуміти, як вона може досягти визнання вкладу оборонної промисловості у безпеку Європи стійкими фінансовими інвесторами.

Оборонна промисловість ЄС у наступному році досягне мети щодо збільшення виробничих потужностей з виробництва боєприпасів до 1 мільйона набоїв на рік, додала фон дер Ляєн. При цьому ця мета не пов’язана із планом ЄС надати Україні 1 мільйон артилерійських снарядів і ракет протягом року.


Теги: Урсула фон дер ЛяйенУкраїнаУкраинаЄвросоюзЕвросоюз

Дата і час 30 листопада 2023 г., 22:09     Переглядів Переглядів: 2030
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.86282