АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Уряд Естонії шукає механізми для депортації осіб, які приймуть громадянство РФ

Читать на русском
Уряд Естонії шукає механізми для депортації осіб, які приймуть громадянство РФ
Уряд Естонії шукає механізми для депортації осіб, які приймуть громадянство РФ

Уряд Естонії шукає юридичні механізми для депортації осіб, які забажають отримати громадянство Російської Федерації.

Про це заявив прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас, повідомляє Postimees.

Росія хоче підірвати безпеку в Естонії

Вона нагадала, що Російська Федерація порушила всі принципи міжнародного права, напавши на державу та народ України. Парламент Естонії та Рада Європи визнали режим РФ, що підтримує тероризм, а саму Росію - державою, яка підтримує тероризм.

З її слів, у цьому контексті необхідно враховувати й інші аспекти того, як Російська Федерація хоче підірвати безпеку Естонії та наших союзників.

"Наприклад, Російська Федерація практикувала напади на країни Балтії під час військових навчань, постійно представляє ворожі та хибні розповіді про західні країни офіційними каналами або зовсім недавно знову почала організовувати в’їзд нелегальних мігрантів до Європейського союзу", - сказала прем’єр-міністерка.

Той, хто отримав паспорт РФ, може бути мобілізований до армії

На думку Каллас, враховуючи те, що через незалежні ЗМІ людина, яка довгий час прожила в Естонії, мала можливість скласти справжнє уявлення про напади Росії на Україну та про відношення вільного, демократичного світу до нападів РФ на Україну і водночас добровільно вирішила отримати російське громадянство, це очевидний сигнал, який естонська держава не може ігнорувати.

"Окрім того, той факт, що людина, яка проживала в Естонії, вирішує отримати громадянство Російської Федерації в той час, коли РФ нападає на українську державу і народ, свідчить про те, що у разі потреби в рамках мобілізації вона готова вступити до армії Росії та брати участь у нападах на Україну", - відповідає Каллас.

Вона назвала це загрозою безпеці Естонської Республіки та дуже чітким сигналом, який естонська держава не може ігнорувати.

В Естонії є правова база для депортації таких осіб

Каллас нагадує, що Естонія є демократичною країною, і анулювання посвідки на проживання довгострокового жителя здійснюється відповідно до статті 241 закону про іноземців, в якій йдеться про те, що посвідка на проживання довгострокового жителя може бути анульована, якщо іноземець становить загрозу громадському порядку та національній безпеки.

Тому кожна процедура індивідуальна і ґрунтується на оцінці небезпеки, що виходить від конкретної людини. демократичній країні, яка дотримується прав людини", - додала Каллас.

Також глава уряду Естонії підтвердила, що заява глави МВС Лаурі Ляенеметса про пошук способу депортації тих, хто вирішить отримати громадянство РФ, є офіційною позицією уряду.


Теги: гражданство РФГромадянин РосіїдепортаціяДепортацияКая КалласКаллас КаяРосіяРоссияЭстонияЕстонія

Дата і час 01 грудня 2023 г., 22:42     Переглядів Переглядів: 1922
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.073829