АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

У Польщі буде призначено нового міністра оборони: що про нього відомо

Читать на русском
У Польщі буде призначено нового міністра оборони: що про нього відомо
У Польщі буде призначено нового міністра оборони: що про нього відомо

Новий голова оборонного відомства каже, що треба буде переглянути чисельні контракти на придбання зброї, а також посилювати співпрацю з НАТО.

Парламент висловив недовіру уряду премʼєр-міністра Маріуша Моравецького. Новим головою уряду став Дональд Туск, який вже заявив, що міністром оборони стане Владислав Косіняк-Камиш. Про це повідомляє Defence 24.

13 грудня новий уряд на чолі з Дональдом Туском має дати присягу у президентському палаці. Владислав Косіняк-Камиш буде новим міністром оборони та віцепрем’єр-міністром замість Маріуша Блащака.

Як зазначають у виданні, Косіняк-Камиш вже неодноразово висловлювався про польську армію та чисельні закупівлі Міноборони. На його думку, необхідно переглянути контракти на придбання нового озброєння, можливо, деякі з них доведеться скасовувати. Проте в цілому політику відомства він вважає правильною, треба продовжувати купувати нове озброєння.

Владислав Косіняк-Камиш також вважає, що сили тероборони останніми роками показали себе ефективно, тому порадить їх підпорядкувати напряму міністру оборони. Окремо він зазначає, що у Польщі є два важливих союзи — ЄС та НАТО. Тому потрібно й надалі співпрацювати з Альянсом та збройними силами інших країн.

Політична карʼєра Косіняк-Камиша почалася у 2000 році в рядах Польської народної партії. З 2015 року він є президентом партії, а ще у 2011 році він працював міністром праці та соцполітики. За освітою він лікар з докторським ступенем. У 2020 році балотувався на пост президента, але набрав на них 2,36%.


Теги: Блащак МариушКосиняк-Камыш ВладиславТускТуск ДональдМоравецкий МатеушМинобороны ПольшиПольщаПольшаНАТО

Дата і час 12 грудня 2023 г., 16:09     Переглядів Переглядів: 1828
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.161627