АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Ухилянтів обмежать у правах: Безугла оприлюднила деталі законопроєкту про мобілізацію

Читать на русском
Ухилянтів обмежать у правах: Безугла оприлюднила деталі законопроєкту про мобілізацію
Ухилянтів обмежать у правах: Безугла оприлюднила деталі законопроєкту про мобілізацію

Народна депутатка від "Слуги народу" вважає, що до добровольців має бути сервісний підхід. Натомість для мобілізованих і далі будуть застосовувати примус.

У Законі "Про мобілізацію" планують вказати, що на службу до війська можна буде потрапити двома шляхами, які не перетинатимуться. Також запровадять певне покарання для людей, які ухилятимуться. Про окремі деталі законопроєкту написала народна депутатка від партії "Слуга народу" та заступниця голови Комітету з національної безпеки Мар’яна Безугла у дописі на сторінці Facebook.

Зі слів Безуглої, щоб набирати людей на службу, будуть використовувати систему рекрутингу і систему мобілізації. Вони працюватимуть паралельно і матимуть певні особливості.

Мобілізація в Україні — деталі

Рекрутинг до ЗСУ буде здійснюватись на добровільних засадах. Громадянин, який бажає потрапити до війська, може звернутись на один з порталів працевлаштування, які вирішили співпрацювати з Міноборони України: Work, Robota, Lobby X, Olx. Або прийти до найближчого Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). У ЦНАП, вказала нардепка, не будуть мобілізувати — там працюватиме рекрутер.

Компанії працевлаштування qhiddqidruiquhant

Компанії працевлаштування, які долучились до програми рекрутингу
Фото: Міноборони України

Політикиня наголосила, що ті, хто скористається системою рекрутингу і добровільно піде до війська, матиме можливість самостійно обрати вакансію і потрапить у той підрозділ, куди хотів.

Мобілізація до ЗСУ і далі працюватиме через Територіальні центри комплектування (ТЦК), пояснила Безугла. Військкоми будуть вручати повістки військовозобов’язаним і відправлятимуть у підрозділи та за військово-обліковими спеціальностями, залежно від запиту війська.

"Концепт зокрема в тому, що якщо ти доброволець, тебе держава обслуговує, сервісний підхід. Якщо ні, може застосувати примус", — написала нардепка.

Для ухилянтів підготували спеціальне покарання, заявила Безугла. З її слів, їх чекає "обмеження прав". Про що саме ідеться, вона поки що не уточнила.

Безугла про мобілізацію


Теги: ДепутатыДепутатиБезуглая МарьянаЗаконопроектМобилизацияМобілізаціяухилянтиуклонение от службы в армииуклонисты

Дата і час 18 грудня 2023 г., 13:50     Переглядів Переглядів: 2781
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.343028