АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Rolls-Royce може побудувати низку мініАЕС в Україні, — ЗМІ

Читать на русском
Rolls-Royce може побудувати низку мініАЕС в Україні, — ЗМІ
Rolls-Royce може побудувати низку мініАЕС в Україні, — ЗМІ

За даними журналістів, Rolls-Royce може встановити на українських вугільних електростанціях свої малі модульні реактори, які поки що є новою і комерційно неперевіреною технологією.

Компанія Rolls-Royce веде переговори з ДТЕК про будівництво в Україні мініатомних електростанцій. Зокрема, йдеться про розроблення малих модульних реакторів (SMR) на об’єктах, які зараз експлуатуються вугільними електростанціями, пише The Telegraph.

Повідомляється, що Rolls-Royce і українська компанія вивчають можливість переобладнання під SMR до восьми українських вугільних електростанцій. Дві з них розташовані на тимчасово окупованій території.

За словами головного виконавчого директора ДТЕК Максима Тимченка, поновлювані джерела енергії дають змогу підвищити рівень енергетичної безпеки в країні, оскільки окремі вітряні турбіни складніше уразити ракетами, ніж великі вугільні електростанції. Водночас він зазначив, що більша частина електроенергії також повинна буде надходити з менш нестабільних джерел, як-от АЕС.

"Ми намагаємося знайти спосіб встановити ці SMR. З нашого боку, у нас досить велика потужність вугільних електростанцій, і ми ведемо переговори з Rolls-Royce SMR про їхнє переобладнання", — сказав Тімченко в коментарі ЗМІ.

Як зазначають журналісти, SMR від Rolls-Royce являють собою нову і комерційно неперевірену технологію. Компанія-розробник планує впровадити її не раніше 2030 року. Очікується, що першою країною, в якій з’явиться така станція, стане Британія.

У Rolls-Royce також підтвердили інформацію про переговори щодо встановлення SMR в Україні. У компанії підкреслили, що деталі цих переговорів є "комерційною таємницею".


Теги: ДТЕКТимченко МаксимДТЭКАЭСАЕСУкраїнаУкраинаRolls-Royce

Дата і час 19 грудня 2023 г., 00:51     Переглядів Переглядів: 2228
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.582505