АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

У Європарламенті зібрали підписи за позбавлення Угорщини голосу в Раді ЄС

Читать на русском
У Європарламенті зібрали підписи за позбавлення Угорщини голосу в Раді ЄС
У Європарламенті зібрали підписи за позбавлення Угорщини голосу в Раді ЄС

Депутат Європарламенту від Фінляндії Петрі Сарвамаа зібрав необхідні 120 підписів під петицією щодо позбавлення Угорщини права голосу у Раді Євросоюзу.

Петрі Сарвамаа поділився у Twitter (X).

Деталі: За словами Сарваамаа, його петицію підтримали 120 євродепутатів із різних політичних груп та з "кілька держав-членів".

"Ми на крок ближчі до того, щоб позбавити Орбана права голосу… Далі було б дуже важливо оцінити остаточну загальну підтримку ідеї петиції на пленарному засіданні", – додав він.

На думку євродепутата, його пропозиції можуть бути включені до резолюції Європарламенту щодо Угорщини, за яку депутати голосуватимуть наступного тижня.

Сарвамаа пропонує застосувати проти Угорщини процедуру відповідно до частини 2 статті 7 Договору про ЄС. Вона передбачає можливість призупинення певних прав, включаючи голос у Раді ЄС щодо держави, яка неодноразово порушувала цінності Євросоюзу.

Петиція з’явилася після того, як голова Європейської ради Шарль Мішель заявив, що достроково залишить свою посаду, щоби балотуватися до Європарламенту. Це може посилити роль Орбана в ЄС: він тимчасово головуватиме в Єврораді, якщо лідери Євросоюзу не знайдуть заміну Мішелю.

pravda.com.ua


Теги: військова допомогаВоенная помощьНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаУкраїнаУкраинаПетри СарвамааЄвропарламентЕвропарламентУгорщинаВенгрияСовет ЕС

Дата і час 12 січня 2024 г., 21:27     Переглядів Переглядів: 2893
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.281826