АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Салліван та Єрмак обговорили ситуацію на фронті та допомогу Україні

Читать на русском
Салліван та Єрмак обговорили ситуацію на фронті та допомогу Україні
Салліван та Єрмак обговорили ситуацію на фронті та допомогу Україні

Голова Офісу президента Андрій Єрмак провів чергову телефонну розмову з радником президента Сполучених Штатів з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Про це повідомляє Єрмак в Telegram.

"Відзначив результативність своєї нещодавньої зустрічі із в. о. першого заступника державного секретаря США, заступницею державного секретаря США із політичних питань Вікторією Нуланд та заступником помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Крістофером Смітом у Києві", – заявив він.

Єрмак разом з Салліваном обговорили поточну ситуацію на фронті та дії Сил оборони України задля відсічі російського вторгнення. Зокрема, вони розглянули актуальні потреби української армії.

Своєю чергою, Єрмак акцентував, що кожного дня і ночі українські міста та громади страждають від терористичних повітряних атак Росії, тож потреба у посиленні системи ППО України залишається дуже гострою.

Крім того, Салліван привітав Україну та усю команду президента Володимира Зеленського з рішенням лідерів Євросоюзу про виділення Україні макрофінансової допомоги у розмірі 50 млрд євро у межах програми Ukraine Facility.

Він зазначив, що адміністрація президента США веде активний діалог з конгресменами обох партій, щоб досягти згоди Конгресу щодо ухвалення фінансування для України.

"Я висловив подяку Джейку Саллівану, усій команді президента США Джозефа Байдена, обом палатам і партіям Конгресу США та усьому американському народові за постійну увагу та незмінну підтримку України, яка протистоїть російській агресії та бореться на свободу і демократію у Європі", – додав Єрмак.


Теги: Нуланд ВикторияНуландпомощь Украинедопомога УкраїніВойнаВійнафронтСалливан ДжейкЕрмак АндрейСША

Дата і час 02 лютого 2024 г., 10:02     Переглядів Переглядів: 1794
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.987541