АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

На сайті ВР опублікували стенограму обговорення законопроєкту про мобілізацію

Читать на русском
На сайті ВР опублікували стенограму обговорення законопроєкту про мобілізацію
На сайті ВР опублікували стенограму обговорення законопроєкту про мобілізацію

Обговорення, судячи з стенограми, було коротким – менше півгодини. Почали о 12.57, проголосували о 13.23.

Наводимо цитати із виступів.

Рустем Умєров, міністр оборони

«Війську потрібні воїни. У той же час ті, хто стали до лав у перші дні повномасштабного вторгнення, мають отримати право на відпочинок. Цей законопроєкт пропонує прозорі правила мобілізаційного процесу, а також необхідне врегулювання прав військовослужбовців та військовозобов’язаних».

Георгій Мазурашу («Слуга народу»)

«Урядовий законопроєкт не про мобілізацію та не про підтримку військовослужбовців, а законопроєкт про підтримку та розвиток рабовласницької філософії в Україні. Один із нардепів попередніх скликань генерал Віктор Король назвав це законопроєктом про кріпацтво. Не голосуйте за ганебний законопроєкт, бо це диверсія проти українського народу»

Дмитро Разумков, ексспікер Ради

«У нас знаєте, як народ уже каже, що це війна не до останнього українця за одну державу, а війна за владу одного. Шановні, я хотів би вам просто нагадати слова: вони вже думали, що 2-3 тижні і все буде вирішено, але сьогодні тільки гірше: їм заборонили виїжджати, брати кредити, відкривати бізнес, керувати автомобілем, тобто, перетворили на повноцінних рабів". Це сказав Подоляк у квітні 2023 року з [приводу] електронної мобілізації в Росії. Нічого не нагадує? Не голосуйте за це лайно».

Олексій Гончаренко, «Євросолідарність»

«У цьому законопроекті брехня він став ще гіршим, ніж був минулий законопроєкт, тому що ключовою нормою є норма про термін служби. Сказали, ну гаразд, 36 місяців. А тепер дописали 36 місяців, але звільнення за окремим рішенням Ставки, на яке можна чекати роками, як очікують ті нещасні терміновики, яких також обманюють у цьому законопроєкті. Це законопроєкт брехні. Не можна голосувати за брехню».

Володимир Арешонков, гурт «Довіра»

«Перше питання, яке ми задаємо собі і яке задають нам люди. Чи потрібні фінансові ресурси для того, щоб реалізувати ті норми, які закладені в цей законопроєкт? Якщо вірити думці керівника бюджетного комітету, на жаль, на сьогоднішній день у нас абсолютно не передбачено достатньо коштів для того, щоб реалізувати цей законопроєкт. Відповідно у нас питання, а для чого тоді розпочинати процес, який не буде завершений чи буде зроблено неякісно?».

Юлія Тимошенко, «Батьківщина»

«Цей закон суспільство ділить на тих, хто, чи знаєте, у білих краватках, у білих сорочках, вводять броню чи відстрочку для всіх силовиків, для всіх чиновників, для всіх депутатів, ну, для всіх, даруйте, блатних. А інших людей цілком жорстоко зі зниженням віку мобілізації, з серйозним ударом по людях, які потребують опіки, піклування, у тому числі дітей, у яких забиратимуть батьків, навіть якщо одна мама і тато, якщо другий не відмовився. Так ось цей закон суспільство ділить навпіл. А кожен депутат призовного віку, який сидить у цьому парламенті і натисне кнопку за цей несправедливий закон, просто зобов’язаний після голосування піти на фронт і показати приклад. Якщо ви зараз голосуєте за репресивний примусовий закон для інших, спробуйте спочатку на собі».

Юрій Павленко, гурт «Платформа за життя та світ»

«Норми цього законопроєкту мають бути насамперед об’єднуючими, що об’єднують суспільство, зрозумілими та справедливими для людей – як відбувається мобілізація, як відбувається демобілізація. Насамперед ми повинні цим законом дати відповідь солдатові та офіцеру, який у цю хвилину перебуває на передовій. Давайте допоможемо їм піти на ротацію, відновлення, чесно та своєчасно демобілізуватися. Разом із тим не можна закликати людей і запрошувати виконувати конституційний обов’язок усупереч Конституції з порушенням Конституції. Я не знаю, чи в уряді закінчилися люди, які вміють читати Конституцію?».


Теги: Павленко ЮрийУмеров РустемУмеров РустэмМазурашу ГеоргийРазумков ДмитрийГончаренко АлексейТимошенко ЮліяТимошенко ЮлияМобилизацияМобілізаціяЗаконопроектВерховная радаВерховна рада

Дата і час 07 лютого 2024 г., 21:43     Переглядів Переглядів: 2384
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.082992