АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Російського інформатора, який оббрехав Байденів, «надихали» ворожі спецслужби

Читать на русском
Російського інформатора, який оббрехав Байденів, «надихали» ворожі спецслужби
Російського інформатора, який оббрехав Байденів, «надихали» ворожі спецслужби

Олександр Смирнов після зустрічі з представниками російської розвідки активно розповсюджує нову брехню.

Колишній інформатор ФБР, звинувачений у неправдивих заявах про хабарництво президента Байдена та його сина Хантера, які широко використовують республіканці, стверджує, що отримував інформацію від російської розвідки, пише The New York Times.

У матеріалах слідства йдеться, що 43-річний Олександр Смирнов розповів федеральним слідчим, що до формування історії про Хантера Байдена були причетні пов’язані з російською розвідкою посадовці.

За словами представників Міністерства юстиції, ці дані, включно з неперевіреною заявою Смирнова про те, що він зустрічався з представниками російської розвідки три місяці тому, поставили під загрозу національну безпеку. Також є ймовірність, що Смирнов здійснив би спробу втечі. Станом на зараз колишній інформатор знаходиться у Лас-Вегасі, де він проживає з 2022 року.

За словами його адвокатів, Смирнова було звільнено з-під варти у вівторок під підписку про невиїзд після слухання справи.

Прокурори не уточнили, яку історію російська розвідка передала Смирнову, який є громадянином Ізраїлю. Водночас, вони припустили, що він може говорити неправду.

У доповідній записці йдеться, що Смирнов надав ФБР неправдиву інформацію про Байденів і ввів в оману прокурорів щодо своїх статків, які насправді оцінюються в шість мільйонів доларів, стверджуючи при цьому, що працює в охоронному бізнесі, хоча правоохоронці не змогли знайти жодних доказів того, що це є правдою.

«Поширена ним дезінформація не обмежується його хибними заявами про Байденів. Після зустрічі з представниками російської розвідки у листопаді він активно розповсюджує нову брехню, яка може вплинути на вибори в США», — йдеться у записці.

Ймовірно, йдеться про заяву Смирнова, зроблену наприкінці 2023 року у ФБР, про те, що він нібито розмовляв із керівником російського розвідувального підрозділу, який повідомив, що перехопив телефонні дзвінки, зроблені гостями за кордоном. За словами прокурорів, серед них було «кілька дзвінків, зроблених відомими американськими особами, які російський уряд може використовувати як компромат на виборах 2024 року».

Крім того, Смирнов розповів своєму куратору з ФБР, що брав участь у зустрічах, спрямованих на врегулювання війни в Україні, і що йому відомо про «загони вбивць», які діють у «третій країні».

Минулого тижня Смирнова звинуватили у фабрикації заяв про те, що президент Байден та його син вимагали хабарі у розмірі п’яти мільйонів доларів від українського енергетичного гіганта Burismа.

Ці звинувачення були використані республіканцями в Конгресі, зокрема, для ініціювання процедури імпічменту Байдена.


Теги: РосіяРоссияВибори в СШАВибориВыборыВыборы в СШАФБРКлеветаСШАРоссийские спецслужбыРосійські спецслужбиДжо БайденХантер БайденБайден ХантерБайден ДжоБайденСмирнов Александр

Дата і час 22 лютого 2024 г., 07:29     Переглядів Переглядів: 2004
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.672256