АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

У Литві ліквідували міжнародну мережу з відмивання грошей

Читать на русском
У Литві ліквідували міжнародну мережу з відмивання грошей
У Литві ліквідували міжнародну мережу з відмивання грошей

Європол повідомив, що влада Італії, Латвії та Литви спільними зусиллями припинила масштабне відмивання грошей, в якому була замішана литовська фінансова організація; підозрюють, що через неї з 2017 року відмили приблизно два мільярди євро.

Співробітники правоохоронних органів заарештували двох основних підозрюваних: їх звинувачують у тому, що вони відмивали гроші через міжнародну мережу компаній та надавали злочинцям онлайн-послуги з відмивання грошей.

Завдяки спільній роботі правоохоронних та судових органів кількох країн в Італії затримали третього учасника схеми. Злочинна організація, зважаючи на все, вкрала з бюджету Італії близько 15 мільйонів євро. За даними слідства, гроші вивели через складну мережу компаній для відмивання грошей, пов’язаних із фінансовою організацією, що знаходиться в Литві, назва якої не повідомляється.

Злочинці незаконно отримували кошти, які італійська влада виділяла на реконструкцію, теплоізоляцію та інші заходи щодо енергозбереження у існуючих будівлях.

«Насправді ніхто нічого не ремонтував, заяви подавали не власники, а самих будівель ніколи не було. Організатором схеми був податковий консультант, який допоміг отримати аналогічні виплати ще 72 особам, які знали, що це є незаконним», — йдеться у повідомленні.

Європол та Євроюст, які організували та координували міжнародну операцію, повідомили, що в роботі взяли участь близько 250 працівників судових та правоохоронних органів. У результаті було заарештовано 18 осіб, серед яких були і троє підозрюваних.

Згідно з заявою, слідчі обшукали 55 локацій, заарештували банківські рахунки та вилучили активи на суму понад 11,5 млн євро.

Розслідування показало, що фінансову організацію у Литві у 2016 році створила ОЗУ, що базується в Італії. Організація обслуговувала злочинців у всьому ЄС, допомагаючи їм відмивати доходи через мережу підприємств, якими керували довірені особи.

За даними Європолу, організацією управляли двоє основних підозрюваних — один із Литви, другий із Латвії.

Передбачається, що вони відмивали доходи від різних злочинів, включно з ухиленням від сплати податків, кібершахрайством, фіктивними банкрутствами та наркоторгівлею.

Частину незаконних доходів ввели в економіку Латвії та Литви за рахунок інвестицій у нерухомість та розкішні автомобілі.


Теги: ІталіяИталияОтмывание денегВідмивання коштівЛитваЕврополЄвропол

Дата і час 06 березня 2024 г., 08:08     Переглядів Переглядів: 1999
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.14769