АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Окупанти влаштували тактичну несподіванку біля Авдіївки, – ISW

Читать на русскомRead in English
Окупанти влаштували тактичну несподіванку біля Авдіївки, – ISW
Окупанти влаштували тактичну несподіванку біля Авдіївки, – ISW

Російські окупанти впродовж останніх тижнів покращили свої тактичні можливості. Зокрема, противник використав тактичну несподіванку в районі Авдіївки Донецької області.

Як повідомляється у звіті Інституту вивчення війни, це свідчить про те, що окремі елементи армії РФ могли засвоїти тактичну адаптацію, отриману під час проведення наступу в Україні.

Аналітики наводять заяву українського військового оглядача Костянтина Машовця. Так, 8 березня росіяни змогли тактично перегрупуватися і змістити фокус своїх наступальних операцій з північної частини Авдіївського коксохімічного заводу на північному заході міста в північно-східні. Машовець наголошує, що противник зміг здійснити перегрупування та тактичний зсув, не давши ЗСУ повною мірою усвідомити ситуацію.

"Заслуговує на увагу здатність російських військ досягти елементів тактичної несподіванки в такому операційному середовищі практично без маскування. ISW не спостерігала інших останніх помітних інцидентів, коли російські сили досягали або використовували тактичну несподіванку", - пояснюють своє здивування експерти ISW.

На думку аналітиків Інституту, це, однак, не обов’язково свідчить про наявність якихось ширших можливостей у росіян. Хоча противник показав обмежену адаптацію на тактичному рівні на певних ділянках фронту, широкомасштабні тактичні невдачі по всій Україні свідчать про те, що військове командування РФ не засвоїло та не поширило всі можливі тактичні адаптації серед усіх угруповань своєї армії.


Теги: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУокупантиоккупантыВС РФАвдіївкаАвдеевка

Дата і час 09 березня 2024 г., 20:26     Переглядів Переглядів: 2173
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.829857