АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

ЗРК Patriot у строю: як продовжити лютневий "самолетопад" ВКС Росії

Читать на русскомRead in English
ЗРК Patriot у строю: як продовжити лютневий "самолетопад" ВКС Росії
ЗРК Patriot у строю: як продовжити лютневий "самолетопад" ВКС Росії

Повітряні сили ЗСУ залучають усі засоби для знищення носіїв керованих авіабомб ЗС РФ. Системи Patriot працюють у прифронтових районах, але всю лінію зіткнення ними не прикрити. ЗМІ поговорив з авіафахівцями та дізнався, якими комплексами ППО можна очистити небо від винищувачів ворога.

Російська армія атакує підрозділи ЗСУ керованими авіабомбами (УАБ) та авіаракетами на різних напрямках, створюючи чималі проблеми. Однією з головних причин падіння Авдіївки стало масове застосування плануючих бомб. Повітряні сили ЗСУ залучають усі доступні засоби, щоб знищувати тактичну авіацію РФ, носії керованих бомб, заявив командувач ЗС ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

Зенітні ракетні підрозділи, зокрема ЗРК Patriot, продовжують виконувати бойові завдання на прифронтових територіях. Українські льотчики також щодня знищують окупантів навіть без винищувачів F-16, що обіцяли Заходом.

"Захисники українського неба платять високу ціну, щоб стримувати агресора та знищувати його у повітрі, на землі та на морі", - підкреслив командувач.

Незважаючи на професіоналізм військових ЗСУ, масштаби загроз плануючих бомб зростають. ЗС РФ володіють різноманітними типами таких бомб, а частина з них збільшилася дальність польотів. Найпотужніші російські снаряди — півторатонні ФАБ-1500, що майже наполовину складаються з вибухівки.

Інтенсивність завдання ударів УАБ з початку березня не зменшилася, а набула хвилеподібної форми, підкреслює координатор групи "Інформаційний опір", військовий експерт Олександр Коваленко.

За першу третину березня, за його оцінками, вироблено 799 скидів УАБ, а рекордним місяцем став лютий – понад 1 500 одиниць.

"Якщо за 1/3 місяці скинуто майже 800 бомб, то за наступну 2/3 місяці за такої інтенсивності показник може досягти нового рекорду - понад 2 000", - попереджає експерт.


Теги: ЗРК PatriotАЗС PatriotНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаВС РФВоздушно-космические силы РФ (ВКС РФ)ВКС РФ

Дата і час 14 березня 2024 г., 19:14     Переглядів Переглядів: 1916
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.085036