АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Новий тепловізор українського виробника Archer допоможе краще збивати "Шахеди"

Читать на русском
Новий тепловізор українського виробника Archer допоможе краще збивати "Шахеди"
Новий тепловізор українського виробника Archer допоможе краще збивати "Шахеди"

Тепловізійний приціл допомагає краще керувати кулеметом під час полювання на дрони. Його застосування покращить роботу мобільних зенітних груп.

Українська компанія Archer показала тепловізор для вогнепальної зброї із додатковим каналом виведення зображення на монокуляр стрільця. Виробник оприлюднив відео у соціальній мережі Facebook.

Відео демонструє, як український військовий із таким пристроєм працює з кулеметом M2 Browning. Компанія зазначає, що приціли з другим каналом добре пристосовані для ведення вогню за повітряними цілями та використання мобільними вогневими групами. Виробник також показав фото свого пристрою на кулеметі КПВ калібру 14,5 мм, встановлений на турель для зенітного ураження.

Тепловизор прицел Archer зенвтный пулемет мобильные группы qhiqhuiqhuixkant Fullscreen
Приціл Арчер на кулеметі КПВ 14,5 мм
Фото: Facebook

Сайт "Мілітарний" зазначає, що тепловізійні приціли важливі для мобільних груп: більшість російських атак безпілотниками припадають на темну пору доби, коли найменше шансів відстежити їх візуально. Наразі більшість українських груп шукають цілі у нічний час, за допомогою потужних прожекторів та мисливських тепловізорів.

Мисливські приціли вимагають прямого контакту очей із оптичним пристроєм, що дуже заважає при переміщенні кулемета для ведення вогню. Тепловізор вартий уваги також через те, що далеко не всі приціли для військової зброї можуть витримати потужні ударні навантаження під час стрільби з великих калібрів.

Продукцію компанії Archer вже використовують у Силах оборони України. Такими прицілами комплектуються штатні снайперські гвинтівки UAR-10, підрозділи одержують антиснайперські комплекси СІЧ М30. Компанія також виготовляє оптичні пристрої для броньованої техніки. Ще до повномасштабного вторгнення Росії в Україну в році вона удосконалила приціл для навідника ТПН-1 до танків Т-64БВ. Він забезпечує своєчасне отримання інформації про довкілля у будь-який час доби, допомагає визначати цілі та ефективно розпізнавати броньовані машини на відстані понад 3,5 км.


Теги: прицел ArcherНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУ

Дата і час 16 березня 2024 г., 01:05     Переглядів Переглядів: 1969
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.080691