АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Українські військовополонені зазнають багатомісячних тортур у в’язницях РФ, - звіт ООН

Читать на русском
Українські військовополонені зазнають багатомісячних тортур у в’язницях РФ, - звіт ООН
Українські військовополонені зазнають багатомісячних тортур у в’язницях РФ, - звіт ООН

Українські військовополонені зазнають багатомісячних тортур у російському полоні.

У цій доповіді Комісія зосередила свою увагу на випадках тортур українських військовополонених та описала моторошне поводження з ними у кількох місцях позбавлення волі в РФ.

У звіті зазначається, що російська влада, з метою отримання інформації, катувала цивільних, яких вона запідозрила у співпраці з ЗСУ. У випадку з військовополоненими злочинці застосовували тортури також з метою покарання та залякування.

Міжнародна комісія виявила схожі методи тортур у різних місцях позбавлення волі. Водночас ці елементи підтверджують, що російська влада систематично застосовувала тортури.

У РФ тортури над військовополоненими здійснювали члени підрозділів "спецназу" Федеральної служби виконання покарань Російської Федерації (ФСВП), і штатний персонал цієї служби, який є тюремними охоронцями. Жертви повідомили, що допит проводили, крім того, співробітники ФСБ РФ.

Свідчення потерпілих показують всю нещадність і жорстокість цього звернення, яке завдавало жертвам сильного болю та страждань під час тривалого тримання під вартою. Все це здійснювалося з кричущою зневагою до людської гідності та викликало довготривалі фізичні та психічні травми.

Один український військовослужбовець, якого представники російської влади утримували під вартою і катували у кількох місцях позбавлення волі, розповів про свій досвід перебування у виправній колонії у місті Донський Тульськії області, де його постійно катували, внаслідок чого у нього були переламані кістки, вибиті зуби , а на пораненій стопі розвинулася гангрена.

"Я втратив будь-яку надію і волю до життя", - сказав солдат, додавши, що він намагався накласти на себе руки, але злочинці почали його бити.

Після звільнення з полону військовослужбовця госпіталізували 36 разів.


Теги: ФСИНФСБ РФФСБ РосіїНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУООНВоеннопленныевійськовополоненікатуванняПытки

Дата і час 16 березня 2024 г., 17:37     Переглядів Переглядів: 1760
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.263606