АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Російська субмарина "Волхов" влаштувала ракетну стрілянину в Японському морі

Читать на русском
Російська субмарина "Волхов" влаштувала ракетну стрілянину в Японському морі
Російська субмарина "Волхов" влаштувала ракетну стрілянину в Японському морі

Західні експерти наголосили, що використання "Калібрів" стало помітним аспектом військових операцій РФ у війні проти України. У зв’язку з цим виробництво цього озброєння у Росії помітно зросло.

Дизель-електричний підводний човен Б-603 "Волхов", що входить до складу Тихоокеанського флоту Росії, 22 березня провів випробування, випустивши крилаті ракети "Калібр" за ціллю, розташованою на полігоні "Сюркум" у Хабаровському краї. За інформацією російських ЗМІ, субмарина запустила ракети із підводного положення в Японському морі.

"Ракетна стрілянина виконувалася за береговою ціллю, що імітує вогневу позицію умовного противника. Дальність стрілянини перевищила 1000 км", - повідомило агентство ТАРС.

У зв’язку з цим оглядачі Navy Recognition пишуть , що використання ракет "Калібр" стало помітним аспектом військових операцій РФ у російсько-українській війні, що відображає стратегічну важливість такої зброї в сучасних конфліктах.

На думку авторів матеріалу, з розвитком конфлікту російські зброярі помітно збільшили виробництво ракет, приблизно втричі у порівнянні з довоєнним періодом.

Тим часом, навесні 2023 року спостерігалося тимчасове зниження ракетних ударів, що було обумовлено накопиченням ракет для наступних атак.

Підводний човен "Волхов"

Великий дизель-електричний підводний човен Б-603 "Волхов" був прийнятий до складу російського флоту у 2020 році.

Він здатен занурюватись на оперативну глибину до 240 метрів, а максимальна глибина становить 300 метрів. При цьому субмарина може розвивати надводну швидкість від 11 до 17 вузлів, а підводна швидкість сягає 20 вузлів (37 км/год).

Дальність плавання дозволяє їй діяти в автономному режимі до 45 діб, а екіпаж може складатися з 52 осіб, включаючи 12 офіцерів.

Підводна водотоннажність складає 3 950 тонн. Її габаритна довжина – 73,8 метра, максимальна ширина – 9,9 метра, середня осадка – 6,2 метра.

Силова установка підводного човна являє собою два дизель-генератори потужністю 1000 кВт кожен, які живлять головний електродвигун потужністю 5500 к.с. і додатковий електродвигун економічного ходу потужністю 190 к.с., а також два резервні електродвигуни потужністю 102 к.с. кожен.

Волхов оснащений шістьма 533-мм носовими торпедними апаратами, здатними вмістити 18 торпед або 24 міни. Ракетний потенціал включає чотири пускові установки крилатих ракет "Калібр" для розміщення протикорабельних ракет 3М54К, 3М54К1, ракет 3М14К проти наземних цілей та ракет-торпед 91Р1.

Підводний човен також несе зенітно-ракетні комплекси "Стріла-3М", "Голка-1" та "Верба" з 8 ракетами класу "земля-повітря" для протидії повітряним загрозам.


Теги: РоссияРосіяЗРК Стрела-3МПодводная лодка Б-603 ВолховЯпонське мореЯпонское мореРакета КалибрСубмарины

Дата і час 25 березня 2024 г., 16:16     Переглядів Переглядів: 2022
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.298402