АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Заблокувати Telegram в Україні технічно важко, як і будь-який інший месенджер, – СБУ

Читать на русскомRead in English
Заблокувати Telegram в Україні технічно важко, як і будь-який інший месенджер, – СБУ
Заблокувати Telegram в Україні технічно важко, як і будь-який інший месенджер, – СБУ

Навіть якщо Telegram заблокувати на території України, то за допомогою VPN та інших технологій заборону можна буде обійти.

Про це в інтерв’ю "Укрінформу" заявив начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

"Дійсно, Telegram активно використовується в дезінформаційних кампаніях Російської Федерації. Є низка вже створених каналів і постійно додаються нові під виглядом українських, які нібито знаються на внутрішній ситуації у провладних кабінетах. Але насправді ці канали є російськими, через них спеціально запускається дезінформація, щоб впливати на наших людей. Але в принципі точно така сама діяльність ведеться і через Facebook, і через Twitter або "Х", як він тепер називається. До речі, нещодавно була публікація, що в Німеччині у соцмережі "Х" викрили, якщо я не помиляюсь, 50 тисяч фейкових ботів, які щоденно продукували 200 тисяч повідомлень про те, як неправильно і небезпечно продовжувати військову підтримку України", – пояснив він.

За словами Вітюка, водночас у Telegram працюють багато проукраїнських патріотичних каналів, які є публічними, тобто їхні адміністратори чи власники є відомими. І вони, навпаки, протидіють російській пропаганді.

Навіть у Китаї, де сьогодні побудований так званий Великий китайський фаєрвол, у межах якого заборонені Facebook і Google, через VPN це все обходять. Хоча на побудову цієї інфраструктури витрачаються мільярди. Тобто технічної можливості повністю все заблокувати немає", – зазначив він.

"Деякі Telegram-канали в Україні уже заблоковані, якісь можуть бути заблоковані незабаром....  Ми регулярно зв’язуємося з усіма платформами стосовно блокування або видалення небезпечного контенту. На жаль, є проблема. Жодна з них – ні Telegram, ні Facebook або Meta, ні Google офіційно не представлені в Україні, не мають юридичної особи. Вони не зобов’язані виконувати наші запити, вимоги, навіть рішення суду їх не стосуються, тому що юридично вони не перебувають на нашій території. Ми працюємо над вирішенням цього питання. Служба безпеки подала відповідну ініціативу, щоб усі міжнародні платформи протягом визначеного законом часу відкрили в Україні свої офіційні представництва, а в перспективі також перенесли сюди інфраструктуру, яка обслуговує саме нашу територію. У такому випадку вони будуть зобовʼязані виконувати рішення українського суду", – додав начальник департаменту.


Теги: Витюк ИльяСБУмессенджерыБлокуванняблокировкаМессенджер TelegramTelegram

Дата і час 04 квітня 2024 г., 11:57     Переглядів Переглядів: 2204
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.108182