АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

У ПВК "Вагнер" розпочалася "двіжуха" вперше після вбивства Пригожина

Читать на русском
У ПВК "Вагнер" розпочалася "двіжуха" вперше після вбивства Пригожина
У ПВК "Вагнер" розпочалася "двіжуха" вперше після вбивства Пригожина

ПВК "Вагнер", яка, здавалося, канула в Лету, раптом заворушилася: вперше після вбивства ватажка Євгена Пригожина почалося масштабне вербування найманців до Африки.

Як повідомляють росЗМІ, з лютого 2024-го офіційний телеграм-канал ПВК опублікував близько 20 повідомлень про набір, що стартував. Раніше набір найманців для роботи в Африці було припинено у березні 2023 року через формування груп для участі у війні з Україною.

"Тепер угрупованню знадобилися бійці, щоб проводити військові операції в Малі в західній Африці. Військовий Ассімі Гоїта, який перебуває при владі в країні, продовжив договір з ПВК "Вагнер" на розміщення в країні", - пишуть ЗМІ.

З новобранців ПВК формують штурмові загони. Частину з них також направляють до загону з управління безпілотниками — в одному з чатів, пов’язаних із ПВК, користувачі обговорювали, що цій категорії військових не вистачає в Африці. Причому набір проводиться не лише серед росіян, а й серед жителів Білорусі.

При цьому, як розповіли самі рекрути, потік бажаючих вступити до лав ЧВК в Африці великий. "Уже не хочуть в Україну їхати двохсотитись. А в Африці ризиків таких немає", - розповів один з них.

Зазначається, що цей набір до Африки став наймасовішим за всю публічну діяльність ПВК "Вагнер" - його ведуть одразу десять рекрутерів. Раніше новобранців набирали за одним-двома номерами телефонів, а поодинокі оголошення про це публікували лише в одній групі у "ВКонтакті".


Теги: АфрикаПригожинЕвгений ПригожинЧВК ВагнераЧВК Вагнер

Дата і час 04 квітня 2024 г., 22:40     Переглядів Переглядів: 1852
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.452543