АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Україна має намір повернути всю територію, але не лише зброєю, - Зеленський

Читать на русском
Україна має намір повернути всю територію, але не лише зброєю, - Зеленський
Україна має намір повернути всю територію, але не лише зброєю, - Зеленський

Україна має намір повернути всі території, захоплені Російською Федерацією. Проте не всі території буде повернено зброєю.

Про це сказав український президент Володимир Зеленський, повідомляє Bild.

На запитання журналіста, чи ймовірність повернення всіх захоплених територій Зеленський зазначив, що Україна і надалі має намір повернути всі свої території.

"У цьому полягає мета. У цьому полягає справедливість. Повернути всі наші території. Не говорю, що всю територію зі зброєю, як я вже казав вам. Думаю, це довгий шлях. Не хочу здаватися надто оптимістичним, але зараз буду реалістом", - сказав президент.

Він пояснив, що якщо головна мета – зберегти незалежність України, демократичну Україну як частину Європи як майбутнього члена ЄС.

"Якщо ми хочемо зберегти це, нам потрібно повернути нашу незалежність. Йдеться не лише про територію. Потрібно створити умови, щоб люди могли повернутися назад. Це означає, що всі інвестори та світовий бізнес мають вірити в Україну, у її майбутнє. Це означає відсутність будь-якого замороженого конфлікту", - наголосив глава держави.

Після цього журналіст запитав у президента, чи справді він вірить у можливість повернення Донбасу, Луганська та Криму після "невдалого торішнього контрнаступу". Зеленський відповів, що Україна не планує повертати всі свої території зі зброєю.

"Передусім ми не програли, а контрнаступальні дії на землі минулого року були не такі вдалі. Так, ми не отримали результату, якого ми хотіли. І ви тут маєте рацію. Там причин багато: і наші причини - так і є, - але і недоукомплектованість наших бригад - також причина. Третя причина - росіяни знали, куди ми підемо. Абсолютно. Чому вони знали, звідки вся ця інформація - не можу вам сказати. Історія в будь-якому разі розбереться", - підсумував президент.

Зеленський також зазначив, що під час торішнього контрнаступу Україна також мала позитивні моменти.

"Є і позитив - те, що ми зробили в Чорному морі. Це був позитив, і ця робота в Чорному морі була вдалою. Ми збудували зерновий коридор, альтернативний, і знищили багато флоту Російської Федерації. Це великий успіх - все це? Ні, з одного боку, а з іншого боку, те, що в принципі Україна вистояла, це великий успіх, і тому, як відповісти вам на запитання, чи зможемо ми відвоювати всю територію? зі зброєю в руках треба повертати території", - наголосив глава держави.


Теги: деокупаціяДеоккупацияЗеленскийНапад Росії на УкраїнуНападение России на УкраинуВойнаВійна

Дата і час 10 квітня 2024 г., 23:30     Переглядів Переглядів: 1731
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.191382