АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Українські шахраї ошукали іноземців на 5 мільйонів гривень

Читать на русском
Українські шахраї ошукали іноземців на 5 мільйонів гривень
Українські шахраї ошукали іноземців на 5 мільйонів гривень

Поліцейські розкрили мережу шахрайських call-центрів в Одесі, де 16 громадян Чехії ошукали на суму 5,5 мільйона гривень. Шахраї використовували віртуальну телефонію для підміни номерів, щоб здійснити дзвінки до мешканців Чехії, видаючи себе за представників банківських органів.

Про це повідомили в Національній поліції України. Організатором схеми виявився 40-річний українець з Дніпра, який залучив до дій двох українців та шістьох інших осіб, оголошених у міжнародний розшук за шахрайство у співучасті з чеськими громадянами.

Поліція затримала шахраїв eiqreidztiqexant

Шляхом маніпуляцій у ході розмови вони здобували доступ до телефонів та комп’ютерів потерпілих або отримували реквізити їхніх банківських карт, щоб переказувати кошти на свої рахунки. За словами правоохоронців, декілька разів шахраям навіть вдавалося переконати своїх жертв зняти готівку та передати її невідомим кур’єрам.

Злочинна группа ошукала іноземців на 5 мільйонів гривень

У результаті цієї шахрайської схеми щонайменше 16 громадян Чехії втратили понад 5,5 мільйона гривень. Здобуті в злочинній діяльності кошти були конвертовані в криптовалюту або витрачені на нерухомість та автомобілі, які реєстрували на друзів та родичів.

Правоохоронці провели обшуки

Дії злочинців вдалося зупинити завдяки спільній роботі кіберполіції України та чеських правоохоронних органів. Під час 23 обшуків, проведених за силової підтримки, правоохоронці затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом із організатором.

Затримано 9 осіб

Зараз українським фігурантам оголошено про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах, їм загрожує до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна. Іноземних злочинців було затримано за дорученням прокурора, а підсудність їхньої справи скеровано до суду з метою подальшої екстрадиції в Чехію.


Теги: АферистыАферистиНацполіціяНацполицияИностранцыіноземціШахрайствоМошенники

Дата і час 23 квітня 2024 г., 15:29     Переглядів Переглядів: 2099
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.635931