АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 24°C
Харків: 25°C
Дніпро: 26°C
Одеса: 24°C
Чернігів: 23°C
Суми: 24°C
Львів: 21°C
Ужгород: 23°C
Луцьк: 22°C
Рівне: 22°C

На фронті загинув відомий тренер, який готував чемпіонів навіть на передовій

Читать на русском
На фронті загинув відомий тренер, який готував чемпіонів навіть на передовій
На фронті загинув відомий тренер, який готував чемпіонів навіть на передовій

На війні з російськими окупантами загинув майстер спорту України та відомий тренер з кікбоксингу WAKO Віталій Тимофєєв. Після повномасштабного вторгнення РФ наставник з Волині служив командиром роти вогневої підтримки Ковельського батальйону і довгий час давав відсіч ворогу на Донеччині.

Про загибель Тимофєєва 22 квітня повідомили в Департаменті культури, молоді та спорту Волинської ОДА.

 qhiquqidetixdant

Тимофєєв захоплювався спортом з самого дитинства. Потім продовжив займатися єдиноборствами під час навчання у Одеській державній академії будівництва та архітектури. А одразу після отримання диплому переїхав на Волинь і вирішив спробувати себе у ролі тренера.

У пошуках талановитої молоді Віталій відкрив безкоштовну секцію кікбоксингу на базі Дитячо-юнацької спортивної школи імені Євгена Кондратовича в місті Ковель.

"Довелося все робити з нуля. Починали з французького боксу "сават", потім у зв’язку з популярністю перейшли на кікбоксинг WAKO. Спочатку наш клуб працював на громадських засадах, а коли вже з’явились результати, то місцева влада запропонувала співпрацю", – згадував Віталій у матеріалі АрміяInform.

І як би не було важко на самому початку, робота так захопила Тимофєєва, що з часом він вирішив закінчити й Інститут фізичної культури та здоров’я СНУ імені Лесі Українки. Отримані знання допомагали наставнику у його роботі, і найцікавіше йому було тренувати дітей, яких "виховувала" вулиця: "Мотивація та бажання для того, щоб реалізувати себе в житті, в таких "бурсаків", як їх називали інші тренери, вища за тих, хто закінчує школу та має можливість вчитись далі".

"Моя вища категорія тренера – це результат високих досягнень моїх підопічних. Здобутки рівня всеукраїнських та міжнародних змагань прийшли вже, коли я працював у клубі за підтримки міської федерації", – підкреслював Тимофєєв.

А серед вихованців насправді чимало титулованих майстрів єдиноборств. Але найуспішнішим серед них є Юрій Зубчук, який тричі ставав віцечемпіоном світу з кікбоксингу і срібним призером першості Європи. А вже під час повномасштабного вторгнення Зубчук виграв срібну нагороду з французького боксу "Сават" на ІІІ Всесвітніх іграх єдиноборств-2023.

Цікаво, що навіть під час перебування у війську Тимофєєв встигав стежити за власним клубом, яким керували його учні і вже приводили своїх дітей. У проміжках між виходами на позиції тренер знаходив час висилати їм програму підготовки на тиждень. А загалом у Віталія була розписана 3-річна програма для кожної вікової групи, а для професійних бійців окремі загальні й індивідуальні плани.

Варто відзначити, вперше тренер взяв участь у бойових діях ще у 2015 році, коли за мобілізацією прийшов служити в окрему механізовану бригаду імені князя Романа Великого. Там він дослужився до командира роти вогневої підтримки та у 2016 році звільнився у запас.

Коли почалось широкомасштабне вторгнення РФ у лютому 2022 року Тимофєєв сам прийшов до військкомату та потрапив до Ковельського батальйону окремої бригади ТрО, де служив командиром роти вогневої підтримки: "Як тренер я розумів, що найголовніше для ефективної командної роботи це психологічна сумісність воїнів у колективі".

"Мені сказали, що я можу вибирати людей з будь-якого підрозділу, та розуміючи, що навчити стріляти легше, ніж злагодити підрозділ. Тому формував розрахунки, по-перше, з тих, хто мав досвід роботи з тією зброєю, яку нам повинні були дати, по-друге, з тих, хто з цими людьми був в нормальних відносинах і, як показав час, коли ми почали воювати, не помилився", – розповідав тренер.

Тимофєєв одразу сказав підлеглим, що головним буде витримати перший бій. А він виявився дуже запеклим: "Під час першого штурму ворог на бронетехніці зайшов у яр, де їх не було видно, потім висунувся на 50 метрів та почав насипати з гранатометів та кулеметів. Росіяни намагалися зайти з флангу, але завдяки правильному розташуванню людей та гарній роботі нашого мінометного розрахунку всі їхні спроби вибити нас з позицій були марні".

Довгий час тренер із підлеглими воював на Донеччині. І на службі Віталію дуже боліло через загибель своїх людей, особливо учнів, які також служили під його командуванням. А у квітні 2024-го у боях із російськими окупантами загинув і сам Тимофєєв.

У героя залишилась дружина та дві дорослі доньки.


Теги: тренерПогибшиеНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнакикбоксинг

Дата і час 23 квітня 2024 г., 23:58     Переглядів Переглядів: 2461
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
5.617698