АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 24°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 20°C
Ужгород: 21°C
Луцьк: 20°C
Рівне: 21°C

Вивозять зруйноване фурами: люди екснардепа Дубового продовжують зносити храм на Печерську

Читать на русскомRead in English
Вивозять зруйноване фурами: люди екснардепа Дубового продовжують зносити храм на Печерську
Вивозять зруйноване фурами: люди екснардепа Дубового продовжують зносити храм на Печерську

Люди Дубового проводять демонтаж храмових споруд Вищої богословської академії.

Руйнування храму в Печерському районі столиці не припиняється ні на хвилину. На території церкви, розташованої на вул. Мічуріна і де працює християнський центр "Слово життя", вже майже два тижні відбуваються несанкціоновані роботи. На думку віруючих, до цього причетний екснардеп Олександр Дубовой. Журналісти втретє прибули на місце події – цього разу стало відомо про можливий демонтаж храмових споруд, який планувалося розпочати ще у п’ятницю, 12 квітня.

Попередньо варто нагадати, що на початку квітня невідомі розпочали знесення будівель на ділянці за адресою вул. Мічуріна, 64, де офіційно зареєстровано релігійну організацію "Місіонерський міжнародний євангелізаційний центр християнських церков України "Слово життя" (керівник – Володимир Кунець).

Журналістка Марія Винниченко знову прибула на місце події. За її словами, зараз, ймовірно, несанкціоновані роботи продовжуються.

"Там продовжують усе руйнувати. Парафіяни повідомляють, що близько 100 машин зруйнованого майна та речей вивезли. Зараз там зламали вже два будинки, зносять майно Вищої богословської академії, вантажать та вивозять фурами", – розповідає кореспондентка.

Поспілкувавшись із парафіянами, журналісти дізнались, що 12 квітня за планом мав відбутися демонтаж великої будівлі.

"За словами Володимира Кунця, представник Дубового повідомив, що 12 квітня зруйнують велику будівлю. Зніматимуть дах і вікна. Кунцу сказали, що "якщо вийдеш, то вже не зайдеш" – це він сам сказав так. Прихожани кажуть, що весь тиждень з ранку до вечора техніка вивозить метал", – цитує розмову із робітниками журналістка.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що "люди Дубового" 5 квітня вже знесли підпірну стіну столичного Ботанічного саду. Така несанкціонована діяльність з боку колишнього народного обранця, який, на думку віруючих, і є організатором знесення будівель, може призвести до серйозного обвалу.

Наші журналісти намагалися зв’язатися з паном Дубовим щодо цієї ситуації та його причетності до несанкціонованого демонтажу на території храму. Журналісти досі не отримали жодної відповіді.

Що відомо про Олександра Дубового?

Олександр Дубовой – підприємець, народний депутат України 6-го та 7-го скликань, ексчлен політсил "Всеукраїнське об’єднання християн" та "Батьківщина". Колишнього нардепа звинувачували в розкраданні 92 млн грн при купівлі заводу "Краяни". 30 січня 2020 року ВАКС призначив йому заставу 15,8 млн грн без утримання під вартою. Журналіст Павло Шеремет також пов’язував Дубового із рейдерським захопленням Торгово-промислової палати України.

У 2021 році Олександр Дубовой "засвітився" в історії із побиттям людини. Він нібито наказав своєму помічнику В’ячеславу Арабову напасти на жителя Києва. Про це у коментарі журналістам розповідав сам потерпілий.

У вересні минулого року колишнього народного депутата Олександра Дубового та його сина Марка було нагороджено знаками пошани від Національної академії медичних наук України за нібито "меценатський внесок у боротьбу українських медичних працівників з пандемією коронавірусу". Орден їм особисто вручив президент академії Віталій Цимбалюк.

stopcor.org


Теги: ПечерскЦарское селоРейдерский захватРейдерське захопленняЦымбалюк ВиталийДубовой МаркКиївКиевАрабов ВячеславБМТ Слово жизниХристиянський центр Слово ЖиттяКунец ВладимирДубовой Александр

Дата і час 29 квітня 2024 г., 11:55     Переглядів Переглядів: 9248
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
6.345297