АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

40 нардепів хочуть втекти з Верховної Ради, — ЗМІ

Читать на русском
40 нардепів хочуть втекти з Верховної Ради, — ЗМІ
40 нардепів хочуть втекти з Верховної Ради, — ЗМІ

Близько 40 народних депутатів мають бажання скласти мандати та покинути стіни парламенту, однак наразі їх "не відпускають". Враховуючи, що офіційно у Верховній Раді зараз є лише 402 депутати, то виходить, що кожен десятий хотів би піти.

Таку інформацію "Телеграфу" повідомило джерело в депутатському корпусі. За словами співрозмовників, причин такого небажання одразу декілька.

"Депутати не відчувають свою важливість. Якщо раніше депутат це було щось дійсно вагоме, цей статус давав якісь можливості, то зараз мандат — швидше тягар", — зізнається народний депутат від "Слуги народу".

За його словами, на початку каденції від депутатів вимагалось небагато — голосувати за указкою згори. І цього вистачало для прийняття рішень, оскільки була монобільшість.

"Зараз фракція "Слуга народу" дещо дефрагментувалася, але глобально є можливості зібрати необхідні 225 голосів, під’єднавши інші фракції", — говорить інший депутат з провладної партії.

Не під запис він визнає, що далеко не всі з депутатів здатні писати закони й в цілому брати на себе відповідальність. Втім, покинути парламент хочуть представники не лише "Слуги народу". Є охочі й з інших фракцій.

"Закон про ПЕПів, кримінальні справи, відсутність реальних шансів на щось впливати — це лише верхівка айсберга. Ви ж розумієте, що жити в Києві на зарплату депутата неможливо. Плюс до того, ми їздимо за кордон власним коштом. А потім прийде НАЗК й запитає, звідки гроші. Зараз депутатство створює багато дискомфорту", — сказав співрозмовник з опозиції.


Теги: НАЗКНацагентство по предотвращению коррупции (НАПК)НАПКМандатВерховная радаВерховна радаДепутатыДепутати

Дата і час 14 травня 2024 г., 16:24     Переглядів Переглядів: 2885
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.108414