АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Польща не прийме мігрантів у рамках «Пакту про міграцію», достатньо українців, - Туск

Читать на русском
Польща не прийме мігрантів у рамках «Пакту про міграцію», достатньо українців, - Туск
Польща не прийме мігрантів у рамках «Пакту про міграцію», достатньо українців, - Туск

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Польща не ухвалить мігрантів у рамках «Пакту про міграцію», країні достатньо сотень тисяч українських мігрантів.

У вівторок, 14 травня, після засідання Ради міністрів Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Польща не прийме жодних мігрантів у рамках «Пакту про міграцію» ухваленого ЄС. Він додав, що Польща прийняла сотні тисяч мігрантів з України та десятки тисяч мігрантів з Білорусі.

Міністри фінансів країн Євросоюзу у вівторок схвалили міграційну угоду. Проти проголосували три країни: Польща, Словаччина та Угорщина. «Пакт про міграцію» покликаний регулювати питання міграції до ЄС, а також питання, пов’язані з допомогою, що надається країнам, які зазнають міграційного тиску.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Туск зазначив, що Польщі вдалося досягти в міграційному пакті положень, які роблять його «менш небезпечним» для країни і «дають можливість уникнути будь-яких негативних наслідків».

Крім того, Туск пообіцяв, що Польща буде бенефіціаром «Пакту про міграцію» і в «жорсткому діалозі отримає все, на що має право».⠀⠀⠀⠀⠀

«Це моє завдання, і я це завдання виконаю. Польща стане бенефіціаром міграційного пакту. Ми не будемо ні за що платити, нам не доведеться приймати мігрантів з інших напрямків, Євросоюз не нав’язуватиме жодних мігрантів. Однак Польща ефективно домагатиметься фінансової підтримки з боку ЄС у зв’язку з тим, що вона стала країною, яка приймає сотні тисяч мігрантів, здебільшого з України», — зізнався прем’єр і додав, що «у дружньому, але жорсткому діалозі (прим.: з Євросоюзом) ) ми отримаємо все, на що має право Польща».


Теги: УкраїнціУкраинцыЄвросоюзЕвросоюзМигрантымігрантиПольщаПольшаТуск ДональдТуск

Дата і час 14 травня 2024 г., 22:25     Переглядів Переглядів: 1984
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.068246