АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 17°C
Дніпро: 17°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 15°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 14°C

Замах на Фіцо: підозрюваний може бути пов’язаний із проросійською організацією

Читать на русском
Замах на Фіцо: підозрюваний може бути пов’язаний із проросійською організацією
Замах на Фіцо: підозрюваний може бути пов’язаний із проросійською організацією

Журналіст Паньї Сабольч опублікував фото Юрая Цинтули із членами проросійського воєнізованого угрупування "Словацькі солдати". З ними контактували "Нічні вовки".

Чоловік, який стріляв у прем’єр-міністра Словаччини, був затриманий. Місцеві ЗМІ вже відкрито заявляють, що це є 71-річний поет Юрай Цинтула. Тепер журналіст-розслідувач Паньї Сабольч опублікував пост у Х, у якому стверджує, що Цинтула пов’язаний із проросійським воєнізованим угрупуванням "Словацькі солдати" (Slovenskí Branci). Їхнього лідера навіть навчали колишні російські солдати спецназу.

З Цинтулою пов’язані дві посади у Facebook організації. Також він написав якийсь маніфест, опублікований разом із фото. У якому зазначав, що його залучило у цій організації.

Серед іншого Цинтула зазначав, що Slovenskí Branci – це "не гра безвідповідальних юнаків та дівчат, а зовсім навпаки".

"У хаотичному світі пасивних дорослих ініціатива молоді стає несподіванкою. Їхню природну ініціативу слід прийняти, а не відкинути. Я висловлюю свою довіру, суспільство теж має навчитися їм довіряти, має відкритися їм, має їх прийняти", — сказано в пості.

В іншому посту Цинтула зазначав , що члени організації самі купують зброю та техніку на свої гроші. А також згадував, що до Європи приїжджають сотні тисяч мігрантів. І члени "Словенських бранців" готуються не до бою, а до оборони.

"Їхнє основне завдання – захистити мешканців, країну, традиції, культуру – вони патріоти", - писав Цинтула.

Юрай Чинтула, Slovenskí Branci qhiddeidzxiddtant

Далі Паньї Сабольч дає посилання на статтю про цю організацію, за 2019 рік, в якій стверджується , що вона пов’язана з російськими організаціями на кшталт байкерів "Нічних вовків". А лідер організації Петер Шврчек проходив навчання у РФ, у "російському ополченні "Народний собор".

"Під час свого тритижневого перебування в Росії Шврчек навчався у колишніх солдатів спецназу і швидко почав передавати свій досвід іншим членам групи", - пишуть автори статті, відзначаючи, що багатьох членів організації зв’язок з РФ не влаштував і вони пішли.

Slovenskí Branci, воєнізована організація, словакія

На щорічному святковому марші організації виступав Ян Чарногурський (лідер Словацько-Російського товариства) та колишній прем’єр-міністр Словаччини, а до лав прихильників "Словенських бранців" входять переважно люди, політично орієнтовані на Схід.

Крім Чарногурського, у статті згадують лідера російських байкерів "Нічні вовки - Європа" Юзефа Хамбалека. Шврчек був запрошений на відкриття штабу разом із представниками російського посольства.

А також Мартіна Кепрта, який із 2014 року перебував на Донбасі та воював проти України. СБ вкотре дистанціювалася від Кепрти та повідомила ЗМІ, що він залишив організацію за кілька місяців до від’їзду в Україну.

Slovenskí Branci, воєнізована організація, словакія

Один із командирів та заступник командира Міхал Фелінг є військовослужбовцем словацьких збройних сил. Поряд із ним в організації СБ були й інші словацькі солдати. 2018 року міністр оборони Петер Гайдос виступив з ініціативою заборонити активним співробітникам входити до таких організацій, як Slovenski Branci.

замах фіцо, Slovenskí Branci, воєнізована організація, словакія


Теги: Сабольч ПаньиНочные ВолкиСловаччинаСловакияФицо РобертЦинтула Юрайзамах на життяПокушение

Дата і час 15 травня 2024 г., 23:49     Переглядів Переглядів: 2484
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

21 вересня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.063113