АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Оточення мера Ірпеня Маркушина отримало 525 мільйонів з бюджету на післявоєнну відбудову

Читать на русском
Оточення мера Ірпеня Маркушина отримало 525 мільйонів з бюджету на післявоєнну відбудову
Оточення мера Ірпеня Маркушина отримало 525 мільйонів з бюджету на післявоєнну відбудову

ТОВ “Будівельна компанія Біг Буд Інвест” та ФОП Росстальний Сергій Валерійович стали головними підрядниками з відбудови постраждалої інфраструктури Ірпеня, і після деокупації Київщини отримали понад півмільярда грн з місцевих бюджетів, а також дивним чином отримали ексклюзивні підряди від уряду Литви. Директором “БК Біг Буд Інвест” був Єгор Ярмолич – кум мера Ірпеня, а після його загадкової смерті керівником стала його дружина – Ангеліна Вовк-Ярмолич.

Зокрема, у 2022-2024 роках “БК Біг Буд Інвест” отримала на відбудову Ірпеня 497 млн грн, зокрема, понад 43 млн грн від Управління освіти і науки Ірпінської міської ради та 255 млн грн з місцевого бюджету, 180 млн грн від уряду Литви та 19 млн грн від міста Кашкайш (Португалія).

“БК Біг Буд Інвест” за кошти уряду Литви в розмірі 159 млн грн здійснила ремонт дитсадка “Радість” (нова назва “Рута”) та за понад 21 млн грн проводить ремонт протирадіаційного укриття дитсадка “Івасик-Телесик” у селі Козиці Ірпінської громади.

2 qhiddtiutidrtant

Засновником товариства “Будівельна компанія Біг Буд Інвест” наразі номінально є Ольга Пінчук, але фактичний його власник – Росстальний Сергій, давній друг мера Ірпеня Олександра Маркушина.

Росстальний Сергій Валерійович був рекомендований мером Ірпеня уряду Литви для відбудови ірпінського дитсадка “Рута”. Хоча формально Росстальний не є керівником чи власником компанії “БК Біг Буд Інвест”, саме він був представлений мером Ірпеня у переговорах з урядом Литви, як головний підрядник і був однією з головних осіб на відкритті дитсадка “Рута”, навіть фотографувався з президентом Литви на цьому заході.

За даними системи “YouControl”, Росстальний Сергій Валерійович також є фізичною особою-підприємцем і неодноразово отримував платежі на свого ФОПа від ТОВ “Будівельна компанія Біг Буд Інвест”. Таким чином, з компанії “БК Біг Буд Інвест” могли виводитися бюджетні кошти.

Крім цього, ФОП Росстальний Сергій Валерійович отримав у 2022 році 11,8 млн грн на післявоєнну відбудову освітніх закладів та будинків Ірпінської громади. Зокрема, на ремонт покрівель СЗОШ №1 по вул. Тургенівська, 17 (6,8 млн грн) та СЗОШ № 17 по вул. Тищенка, 10 (4,5 млн грн); ремонти приватних будинків по вул. Садова, 41 (420 тис грн) та Новооскольська, 57 (850 тис грн); ремонт і заміна вікон НВО “Освіта” по вул. Привокзальна, 5 (522 тис грн).

3

Також наближені до мера компанії без тендерних процедур додатково отримали понад 16 млн грн від UNICEF (ЮНІСЕФ Україна) на відновлення 1 та 17 шкіл і дитсадка №7 “Бджілка”.

Понад 250 млн грн з отриманих цими підприємцями коштів на відбудову Ірпеня було виділено без проведення тендерних процедур.

Така активна діяльність із відновлення Ірпінської громади не залишилася поза увагою правоохоронців. У низці підприємств Сергія Росстального та Єгора Ярмолича навіть пройшли обшуки та виїмки. Невдовзі після цих подій Єгора Ярмолича випадково вбив перехожий в Ірпені. Від отриманих травм Ярмолич через кілька днів помер в лікарні.

Чому мер Ірпеня Олександр Маркушин, який нещодавно став фігурантом 7 кримінальних проваджень, зокрема, зарплатного скандалу в Ірпені, так активно лобіює компанії свого близького друга Сергія Росстального?

Відповіді на ці питання невдовзі будуть озвучені у журналістському розслідуванні “Я від Маркушина”.

resonance.ua


Теги: Маркушин АлександрРосстальный СергейПинчук ОльгаВолк-Ярмолич АнгелинаЯрмолич ЕгорФЛП Росстальный Сергей ВалерьевичООО Строительная компания Биг Строй ИнвестВосстановление УкраиныВідновлення УкраїниБюджетИрпеньІрпінь

Дата і час 16 травня 2024 г., 11:00     Переглядів Переглядів: 2120
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.748938