АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Російські інформатори ФБР вели подвійну гру

Читать на русском
Російські інформатори ФБР вели подвійну гру
Російські інформатори ФБР вели подвійну гру

Вони брали участь у поширенні політично вибухонебезпечних фейків.

ФБР провело розслідування зв’язків своїх інформаторів із цивільними іноземними агентами, які поширюють дезінформацію, щоб вплинути на американську політику. Бюро отримало інформацію про російські зусилля щодо дезінформації, які поширилися на їхніх власних інформаторів. Інформатори ФБР брали участь у поширенні політично вибухонебезпечної інформації, як-от повідомлення про сім’ю президента Джо Байдена і колишнього президента Дональда Трампа, передає Guildhall з посиланням на NYT.

Про появу побоювань, які стали початком розслідування, стало відомо під час судового засідання, коли прокурори висунули звинувачення колишньому інформатору Олександру Смирнову в брехні перед ФБР.

Смирнова звинувачують у фабрикації заяв про корупцію щодо родини Байденів, пов’язаних з українською енергетичною компанією. За заявами прокурорів, Смирнов передав цю інформацію російській розвідці.

ФБР провело внутрішню перевірку та поширило записки агентам, у яких було вказано збирати інформацію про втручання Росії в американську політику, але одночасно попереджало про дезінформацію та маніпуляції іноземними урядами. Записки містили дані та ідентифікаційні номери інформаторів, які могли надати допомогу у розслідуваннях.

Деякі інформатори, які могли бути пов’язані з дезінформацією, були звільнені, а іншим було наказано бути обережними у спілкуванні з джерелами.

Бюро не оприлюднило конкретних доказів того, що інформатори поширювали дезінформацію навмисно. Побоювання полягали в тому, що вони могли робити це мимоволі або бути пов’язаними з тими, хто намагався внести дезінформацію чи політично вмотивовану інформацію до спецслужб США. Деяка інформація, надана інформаторами, була використана у розслідуваннях та для вжиття конкретних заходів, таких як відкликання візи олігарху або введення санкцій.

ФБР вважає, що розслідування та звільнення інформаторів допоможуть підвищити обізнаність і закликає агентів бюро бути пильними у спілкуванні з інформаторами, особливо з тими, хто має зв’язки з іноземними агентами.

У перевірці посилена увага приділяється заохоченню інформаторів підтримувати зв’язки, але також їх зобов’язанню повідомляти про будь-яку дезінформацію.


Теги: Смирнов АлександрТрамп ДональдДональд ТрампТрампДжо БайденБайден ДжозефБайден ДжоБайденФБРФинансовое бюро расследований (ФБР)інформаториинформаторы

Дата і час 24 травня 2024 г., 07:19     Переглядів Переглядів: 2195
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.302164