АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Працівники Каховської ГЕС бачили, як окупанти завозили вибухівку, - Укргідроенерго

Читать на русском
Працівники Каховської ГЕС бачили, як окупанти завозили вибухівку, - Укргідроенерго
Працівники Каховської ГЕС бачили, як окупанти завозили вибухівку, - Укргідроенерго

У вересні 2022 року працівники Каховської гідроелектростанції бачили, як російські окупанти завозять на її територію вибухові пристрої.

Про це повідомив голова Укргідроенерго Ігор Сирота, передає пресслужба компанії.

"Про вибухи на станції я дізнався ще вночі. Близько 02:50 російські військові підірвали станцію. Мені одразу зателефонували колеги. Шок, не вірилось у те, що це дійсно відбувається. Пізніше вже стало відомо, що закладеною в кількох місцях вибухівкою росіяни пошкодили конструкції Каховської ГЕС, що поступово призвело до руйнування всього гідровузла та неконтрольованого скиду води з Каховського водосховища. Того ж дня з самого ранку Президент України Володимир Зеленський скликав екстрене засідання РНБО з огляду на теракт на ГЕС. Була низка інших термінових нарад. Вся увага України та світу була прикута до цієї катастрофи – телефонували представники медіа, виходили на відеозв’язок, всі чекали коментарів. Ми в компанії кожні кілька годин оновлювали дані та давали оперативну інформацію, аби люди знали наскільки катастрофічним став цей підрив", - розповів він.

"Ми спілкувалися з нашими колегами, коли вони виїхали з окупованої території, і вони розповідали, що протягом усього часу, поки вони знаходились на станції, відбувалось ввезення вибухівки та опускання її російськими військами у нижні відділи будівлі станції. Тому жодних сумнівів, що станція була зруйнована шляхом внутрішнього підриву, у нас не виникало. Більш того, нагадаю, що сейсмічною станцією в Румунії, що входить до норвезької сейсмічної групи Norsar, було зафіксовано імпульси, які локалізувалися в районі розташування Каховської ГЕС і свідчили про вибухи", - констатував голова Укргідроенерго.


Теги: Сирота ИгорьВзрывчаткавибухівкаНапад Росії на УкраїнуНападение России на УкраинуВойнаВійнаПідрив Каховської ГЕСКаховська ГЕСКаховская ГЭС

Дата і час 06 червня 2024 г., 22:47     Переглядів Переглядів: 1984
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.277872