АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

FT: Єврокомісія готова рекомендувати початок переговорів з Україною щодо вступу до ЄС

Читать на русском
FT: Єврокомісія готова рекомендувати початок переговорів з Україною щодо вступу до ЄС
FT: Єврокомісія готова рекомендувати початок переговорів з Україною щодо вступу до ЄС

ЄК наполягає на початку офіційних переговорів із Києвом цього місяця.

Очікується, що Угорщина виступить із запереченнями щодо вступу України до ЄС, посилаючись, зокрема, на ставлення Києва до угорської меншини України.

Європейська комісія порекомендує розпочати переговори щодо вступу України та Молдови до ЄС вже цього місяця. Перший раунд переговорів сподівається провести 25 червня. Тобто, це відбудеться ще до того, як Угорщина візьме на себе головування в блоці з липня. Очікується, що Будапешт протестуватиме.

Про це пише Financial Times із посиланням на джерела. Зазначається, що Європейська комісія оголосить, що Україна вже відповідає раніше невиконаним критеріям.

"Комісія наполягає на початку офіційних переговорів з Києвом і Кишиневом цього місяця, щоб дати позитивний сигнал обом країнам щодо їхнього прагнення до ЄС. У п’ятницю комісія заявить, що Україна тепер відповідає раніше не виконаним критеріям, включаючи антикорупційні заходи, обмеження на політичне лобіювання, правила декларування активів державних службовців та захист мов, які використовуються національними меншинами", - пише FT.

Водночас Грузія не отримає такої рекомендації. Країна ухвалила закон про "іноземних агентів" всупереч попередженням Брюсселя.

Як зазначає видання, рекомендація Брюсселя потребує одностайності урядів країн ЄС. Однак очікується, що Угорщина виступить із запереченнями, посилаючись, зокрема, на ставлення Києва до угорської меншини України. Крім того, за словами високопоставленого дипломата ЄС, Будапешт має додаткові претензії щодо прав інших меншин в Україні, зокрема, використання неукраїнських мов, що виходять за рамки офіційних умов комісії.

Угорщина ухвалить ротаційне головування в ЄС 1 липня, що дасть їй додаткові важелі впливу на формування порядку денного засідань, на яких обговорюватимуться питання, пов’язані з Україною. Бельгія, яка головує в ЄС, сподівається досягти одностайності та провести перший раунд переговорів про вступ до ЄС 25 червня, перш ніж передати естафету Угорщині.


Теги: УкраїнаУкраинаПереговорыПереговориЄвросоюзЕвросоюзЕврокомиссияЄврокомісія

Дата і час 07 червня 2024 г., 13:05     Переглядів Переглядів: 1403
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.084668