АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

У ЗСУ розповіли про нову тактику РФ у морі

Читать на русском
У ЗСУ розповіли про нову тактику РФ у морі
У ЗСУ розповіли про нову тактику РФ у морі

За словами представника Сил оборони півдня Дмитра Плетенчука, у Чорному морі противник присутній завдяки підводним човнам. Проект "Варшав’янка" 636 напередодні випустив крилату ракету "Калібр" по Україні та має на озброєнні ще три одиниці.

Російські окупанти регулярно атакують мирні міста України за допомогою різного озброєння. У тому числі обстріл відбувається час від часу з акваторії морів. Про загрозу розповів детальніше начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

За його словами, зараз противник утримує в Чорному морі підводний човен проекту "Варшав’янка" 636. Після того, як днем раніше ЗС РФ запустили одну крилату ракету "Калібр" по Україні, борт підводного човна зберігає ще 3 таких ракети.

"Фактично ворог вибрав таку тактику присутності в Чорному морі саме за рахунок підводних човнів. Незалежно від того, він є носієм чи ні. Зараз вони присутні тільки в такому форматі", - заявив Дмитро Плетенчук.

А от щодо Азовського моря, то там, продовжує представник Сил оборони півдня, противник утримує надводні кораблі в кількості 8 штук. Серед них:

  • 3 ракетоносія;
  • 3 великі десантні кораблі.

Їхнє розташування там з великою ймовірністю пояснюється навчальною діяльністю.

"Але важливим моментом є те, що вони, мабуть, почуваються там у більшій безпеці. Особливо з огляду на те, що вони там фактично змышуються з цивільними судами, і враховуючи, що в Азові не так багато маршрутів, якими можна ходити. І вони ходять разом з цивільними", - підсумував Дмитро Плетенчук.


Теги: ракетоносіїракетоносителиНападение России на УкраинуВойнаВійнаПлетенчук ДмитрийРоссияРосіяЧерноморский флот

Дата і час 11 червня 2024 г., 12:13     Переглядів Переглядів: 1761
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.430026