АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Росвійськкор розповів, чим ЗСУ знищують російські розвідувальні дрони

Читать на русском
Росвійськкор розповів, чим ЗСУ знищують російські розвідувальні дрони
Росвійськкор розповів, чим ЗСУ знищують російські розвідувальні дрони

Знищення розвідувальних дронів відкине окупантів на покоління назад. За словами російського військкора Олександра Харченка, українці налагодили систему виявлення та ураження БПЛА противника.

Українські військові стали частіше знищувати російські розвідувальні безпілотні літальні апарати за допомогою модифікованих FPV-дронів. Про це повідомив російський військкор Олександр Харченко у своєму Telegram-каналі.

"Українці почали часто збивати наші крила. Це надто тривожний сигнал. Від таких дій не гинуть люди, але наслідки можуть бути серйознішими, ніж від постачання десятків "абрамсів", — сказав Олександр Харченко.

За його словами, знищення розвідувальних БПЛА відкине росіян на покоління назад, коли ЗС РФ боротиметься у "двовимірному просторі", тоді як українці вестиму війну у 3D. Крім цього, FPV-дрони дешевші за розвідувальні безпілотники, ними можна замінити іншу зброю, зокрема, західну.

Харченко зазначив, що FPV-дрони можуть літати на швидкості до 500 кілометрів на годину, внаслідок чого ворожі БПЛА, у тому числі і "Герань", перебувають у зоні ризику. Він зазначив, що так само ЗСУ планують збивати ворожі ударні гелікоптери, коли ті підлітатимуть близько до передової.

"Ще однією перевагою дронів-винищувачів є їхня мобільність і непомітність. Для їх застосування не потрібні багатотонні машини, які в сучасних умовах неможливо приховати. Дві людини на мотоциклах — це вже засіб ППО, який дуже важко виявити", — пояснив військкор.

Він переконаний, що найнебезпечнішим є те, що українці налагодили систему виявлення та ураження ворожих дронів. Побудова саме таких систем є ключем до успішного застосування, адже без них FPV-дрон на висоті кілька тисяч метрів не зможе знайти ціль. Ба більше, Олександр Харченко повідомив, що росіянам у небі нема чим захистити свої "крила". Тоді як той, хто перший очистить небо від розвідувальних дронів, матиме перевагу, додав він.

 tdiqtiqduidteant


Теги: FPVХарченко АлександрБПЛАНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУвоенкор

Дата і час 16 червня 2024 г., 11:42     Переглядів Переглядів: 1732
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.292764