АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Дуда звинуватив Білорусь у підтримці війни проти України

Читать на русском
Дуда звинуватив Білорусь у підтримці війни проти України
Дуда звинуватив Білорусь у підтримці війни проти України

За словами Анджея Дуди, відповідальність у війні лежить виключно на Росії, але це не означає, що вона діє сама. Їй допомагає Білорусь.

Президент Польщі Анджей Дуда під час виступу на Саміті миру у Швейцарії висловився про роль білоруського диктатора Олександра Лукашенка у війні проти України та гібридних у регіоні. Про це стало відомо з прямої трансляції на YouTube.

Під час виступу польський лідер наголосив, що вина у війні лежить виключно на Росії. Російська Федерація залишається імперією, яка не змогла розібратися зі своїми "демонами минулого" та не пройшла деколонізацію. Анджей Дуда заявив, що у світі більше немає місця для колоніалізму. Незважаючи на провину РФ, це не означає, що Кремль діє самостійно.

"Я звертаюся до ролі, яку лялька Путіна в Білорусі, Олександр Лукашенко, відіграв у цій війні, поки пригнічував власний народ. останні три роки", - заявив Дуда.

Також він додав, що українська держава має право на оборону від російської агресії. Має повне право захищати суверенітет і незалежність відповідно до міжнародного права. Західні партнери не мають права зупинятися в підтримці.

Теги: Лукашенко АлександрАнджей ДудаДуда АнджейБелорусьБілорусьНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійна

Дата і час 16 червня 2024 г., 14:03     Переглядів Переглядів: 1477
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.456452