АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

У Польщі троє засуджених за шпигунство на користь РФ уникли ув’язнення

Читать на русском
У Польщі троє засуджених за шпигунство на користь РФ уникли ув’язнення
У Польщі троє засуджених за шпигунство на користь РФ уникли ув’язнення

Троє учасників викритої польськими спецслужбами мережі, яка збирала дані та мала влаштовувати диверсії за вказівками розвідки Росії, досі не відбувають покарання, хоча були засуджені до позбавлення волі.

Про це пише польська газета Rzeczpospolita.

Оголошуючи вироки трьом засудженим у справі про шпигунську мережу Росії, суд скасував їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Як з’ясувала Rzeczpospolita, йдеться про Артура М., Ярослава Б. і Марію М.

44-річний українець Ярослав Б. зник із "радарів" польських служб: суд видав ордер на примусовий привід для відбування покарання ще в січні, потім – у квітні й травні, але чоловік досі не почав відбувати покарання.

Артур М., якому на момент затримання виповнилося 16 років, мав відбувати покарання у виховній колонії, а 20-річна білоруска Марія М. подала заяву на умовно-дострокове звільнення, але до варшавського суду, який мав винести рішення, так і не з’явилася.

Речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек Добжинський заявив Rzeczpospolita, що 12 із 14 засуджених у справі відбувають покарання у в’язницях, ще одного мають привести наступного тижня.

"Одна людина зі шпигунської мережі справді перебуває на волі і оголошена в розшук", – додав він, не уточнивши, про кого йдеться.

Шістнадцятьом фігурантам справи у листопаді 2023 року оголосили звинувачення у шпигунстві, зокрема в підготовці підриву потягів з гуманітарною допомогою для України, а також стеженні за військовими об’єктами та об’єктами критичної інфраструктури.

У грудні Люблінський воєводський суд визнав 14 фігурантів – громадян Росії, Білорусі та України – винними в підготовці диверсій на користь Москви у складі шпигунського угруповання та засудив до різних термінів ув’язнення (максимум – шість років).


Теги: шпионажшпигунствоРоссияРосіяПольщаПольша

Дата і час 17 червня 2024 г., 23:52     Переглядів Переглядів: 1931
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.242264