АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 24°C
Харків: 25°C
Дніпро: 26°C
Одеса: 24°C
Чернігів: 23°C
Суми: 24°C
Львів: 21°C
Ужгород: 23°C
Луцьк: 22°C
Рівне: 22°C

Де в Україні житло дорожчає швидше, аніж у столиці

Читать на русском
Де в Україні житло дорожчає швидше, аніж у столиці
Де в Україні житло дорожчає швидше, аніж у столиці

Український ринок нерухомості продовжує стагнувати, проте в деяких містах і надалі зростають ціни на житло. Зокрема вартість новобудов у містах на заході України зростає у сім разів швидше за столицю.

Про це свідчать дані зі звіту про фінансову стабільність за червень, що підготували аналітики Національного банку України. Вони зазначили, що попит на житлову нерухомість поволі зростає, але все ще залишається значно нижчим, ніж до повномасштабної війни.

Так, за І квартал 2024 року нотаріуси посвідчили на третину більше угод купівлі житла, ніж за аналогічний період минулого року. Утім, за останні чотири квартали угод усе ще на третину менше, аніж було в середньому за три роки до повномасштабної війни.

Попит на ринку підтримується переважно завдяки державним програмам – зокрема іпотеці від єОселі. Особливо це помітно на вторинному ринку. Водночас нове будівництво в країні майже не починається – в експлуатацію вводять те, що було побудовано раніше.

Утім, ціни зростають як на первинному, і на вторинному ринку. І навіть вартість квадратних метрів у новобудовах стала співмірною, а подекуди "первинка" перевищує "вторинку". Враховуючи ризики недобудови та вартість ремонту суттєва цінова перевага – на боці вторинного житла.

Як змінилися ціни на житло в містах України з 2020 року eiqrqieqiqdtant

Щодо первинного ринку житло найпомітніше здорожчало в Ужгороді – на 15% та у Львівській області – на 14%, тоді як у Києві – лише на 2%. Подальші ціни підтримуватимуться передусім побажаннями продавців, вважають аналітики.


Теги: НедвижимостьНерухомість

Дата і час 19 червня 2024 г., 23:34     Переглядів Переглядів: 2191
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
5.331668