АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 24°C
Харків: 25°C
Дніпро: 26°C
Одеса: 24°C
Чернігів: 23°C
Суми: 24°C
Львів: 21°C
Ужгород: 23°C
Луцьк: 22°C
Рівне: 22°C

На Буковині громадянину Румунії суд присудив 85 тисяч гривень штрафу за контрабанду сигарет

Читать на русском
На Буковині громадянину Румунії  суд присудив 85 тисяч гривень  штрафу за контрабанду сигарет
На Буковині громадянину Румунії суд присудив 85 тисяч гривень штрафу за контрабанду сигарет

Чоловік намагався перевезти з України в Румунію майже 18 тис. пачок цигарок.

Буковинський суд присудив 85 тис. грн штрафу громадянину Румунії за контрабанду сигарет. Чоловік намагався перевезти з України в сусідню країну майже 18 тис. пачок цигарок. Митники конфіскували в іноземця всю партію незаконного товару. В суді чоловік свою провину визнав і погодився укласти з прокурором угоду.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що громадянин Румунії всередині червня 2023 року приїхав на «Калинівський ринок» в Чернівцях. Там він познайомився з невстановленою слідством особою, в якої купив велику партію сигарет без акцизних марок. Загалом румун придбав 17 660 пачок цигарок і зберігав їх в орендованому помешканні до 19 червня.

«Після чого чоловік повантажив весь товар в автомобіль Mersedes-Benz Sprinter 313, що належить на праві приватної власності Румунській фірмі SC FINNSTART OLE. Та о 20:00 19 червня 2023 року на пункті пропуску “Красноїльськ” Чернівецької митниці намагався перетнути державний кордон. Сигарети чоловік заховав в прихованому від митного контролю місці», – йдеться у вироку Сторожинецького районного суду від 7 червня.

Таким чином, обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення, яке передбачене за ч. 1 ст. 204 КК України, а саме незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів.

В суді румун свою вину визнав і погодився на затвердження угоди про визнання винуватості, вказавши, що він повністю розуміє свої права. Суддя Сторожинецького районного суду визнав винним чоловіка і призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 85 тис. грн. Також постановив сигарети конфіскувати та знищити. На вирок суду можна подати апеляційну скаргу.


Теги: Чернівецька митницяЧерновицкая таможняЧернівецька областьЧерновицкая областьРумынияСигаретиСигаретыКонтрабандаРумунія

Дата і час 21 червня 2024 г., 23:13     Переглядів Переглядів: 1978
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
8.136375