АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

У російських снайперів помітили австрійські гвинтівки SSG 08

Читать на русском
У російських снайперів помітили австрійські гвинтівки SSG 08
У російських снайперів помітили австрійські гвинтівки SSG 08

Як з’ясувалося, австрійські гвинтівки закуповувалися Росією до та після подій 2014 року. Причому західні видання ремствували, що санкційні обмеження не завадили армії РФ купувати гвинтівки SSG.

З початку повномасштабної війни в Україні російські війська почали активно використовувати нову снайперську гвинтівку Steyr SSG 08 австрійського виробництва. Ця зброя була відзначена як на передовій, так і у військах внутрішньої безпеки. Особливо часто його використовують підрозділи ВДВ, такі як штурм аеропорту Гостомель, що брали участь у квітні 2022 року.

Про це повідомили оглядачі Army Recognition.

Історія зброї

Гвинтівка Steyr SSG 08 є продовженням серії снайперських гвинтівок Steyr-Mannlicher, яка розпочалася з моделі SSG 69, прийнятої на озброєння у 1960-х роках. У ті роки австрійська армія використовувала зброю часів Другої світової війни, і було ухвалено рішення замінити її більш сучасними моделями.

SSG 69, завдяки своїй компактності, малій вазі, надійності та високій точності, швидко завоювала популярність і була прийнята на озброєння у більш ніж двадцяти країнах. У 2004 році вийшла модель SSG 04, яка була модернізована та призначена для військових та поліції. Вона стала важчою і довшою, відповідаючи сучасним вимогам до дальності та точності стрілянини.

Гвинтівка Steyr SSG 08 qhiddkiqeiqrdant

Особливості SSG 08

Steyr SSG 08, розроблена на базі SSG 04, теж стала популярною серед австрійських та зарубіжних спецпідрозділів. Головною відмінністю від попередньої моделі став складний приклад, що дозволило зробити гвинтівку компактнішою в транспортному положенні. При складеному прикладі довжина гвинтівки становить трохи менше метра.

Основні характеристики SSG 08:

  • калібр – 7,62×51 мм НАТО або .300 Win Mag;
  • довжина – 1120 мм із розкладеним прикладом, 1010 мм із складеним прикладом;
  • Вага: близько 6 кг (залежно від конфігурації);
  • магазин – коробчастий, на 10 патронів;
  • прицільна дальність стрілянини – до 1200 метрів.

SSG 08 ціна в Росії

Щодо того, як австрійські гвинтівки потрапили на озброєння ЗС РФ і спецпідрозділів, то оглядачі зазначили, що зброя закуповувалась як до, так і після 2014 року. Причому західні видання нарікали на те, що санкції не завадили російській армії закуповувати австрійську зброю.

Steyr

"Зараз гвинтівки SSG активно використовуються російськими бійцями в північній зоні українського фронту і мають патрон .300 Win Mag", - підсумували оглядачі.


Теги: оккупантыокупантиВинтовкаСнайперыснайпери

Дата і час 04 липня 2024 г., 20:20     Переглядів Переглядів: 1865
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.097315