АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

«Це реалістично», – Сирський про звільнення Криму

Читать на русском
«Це реалістично», – Сирський про звільнення Криму
«Це реалістично», – Сирський про звільнення Криму

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що звільнення тимчасово окупованого Росією Криму є реалістичним, додавши, що Україна має план деокупації півострова.

Про це головнокомандувач сказав в інтерв’ю The Guardian.

«Це реалістично. Звичайно, це велика військова таємниця», – відповів Сирський на запитання, чи є можливим для України звільнення тимчасово окупованого Криму.

Він сказав, що Україна зробить усе можливе для досягнення міжнародно визнаних кордонів 1991 року.

Через перевагу Росії в авіації та протиповітряній обороні, Україна все частіше використовує безпілотники, розповів Сирський. За його словами, українська армія воює «не кількістю, а якістю», тоді як безпілотники відіграють «таку ж важливу роль, як і артилерія».

Він акцентував увагу на успішному використанні ЗСУ дронів-камікадзе дальнього радіусу дії для завдавання ударів по цілям вглиб Росії. Українські БПЛА атакували «близько 200 об’єктів критичної інфраструктури» в РФ, пов’язаних із «військовою логістикою» – заводи, склади пального та склади боєприпасів. Водночас, за словами Сирського, морські дрони потопили близько третини російського Чорноморського військово-морського флоту.

«Це дійсно стало для них пасткою, а для деяких (кораблів, – Ред.) – могилою», – зауважив Сирський.

Головнокомандувач додав, що Кремль був змушений «повністю вивести свої війська» із порту Севастополя у Криму після низки українських ударів, які знищили російські радарні і ракетні установки. Однак Сирський не розкрив інформації щодо того, коли Україна планує знищити Керченський міст, який з’єднує півострів із Росією.

Під час інтерв’ю головнокомандувач також підкреслив, що західні винищувачі F-16 посилять українську протиповітряну оборону, дозволивши Києву ефективніше збивати російські ракети і точніше уражати наземні цілі ворога. Але він зазначив, що у цих бомбардувальників є певні обмеження: вони мають залишатися на відстані «40 км або більше» від лінії фронту, оскільки Москва може їх збити.

На запитання щодо термінів перемоги у війни Сирський сказав, що треба бути дуже сміливим, щоб дати на нього відповідь.

«Ми робимо все, щоб це відбулося. Важливішого завдання для нас просто не існує. Ми повинні перемогти, щоб звільнити наших громадян, які перебувають на територіях, що страждають від окупації», – зауважив головнокомандувач.


Теги: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуКрымКримВойнаВійнаСырский Александр

Дата і час 24 липня 2024 г., 12:53     Переглядів Переглядів: 1995
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.599298