АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

СБУ повідомила про підозру п’ятьом зрадникам із Донбасу, які допомагали окупантам

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру п’ятьом зрадникам із Донбасу, які допомагали окупантам
СБУ повідомила про підозру п’ятьом зрадникам із Донбасу, які допомагали окупантам

Служба безпеки України зібрала доказову базу на п’ятьох зрадників, які воювали проти Сил оборони на сході країни. Вони потрапили в полон до українських захисників у червні нинішнього року.

Про це повідомила пресслужба відомства. Так, на початку літа під час спроби окупантів прорватися до Сіверська і Торецька на Донеччині українські військові знищили більшість агресорів і захопили в полон інших.

Серед затриманих є четверо жителів тимчасово окупованих частин Донецької та Луганської областей, які вступили до російських угруповань Південного військового округу в лютому та березні 2022 року.

Один із затриманих – снайпер з 85-ї окремої мотострілецької бригади, що брав участь у захопленні Попасної на Луганщині, а пізніше був перекинутий на Сіверський напрямок. Інші двоє – командир відділення і водій з 4-ї окремої мотострілецької бригади, які брали участь у захопленні Сєвєродонецька та штурмували позиції ЗСУ в Білогорівці та Золотарівці, намагаючись пробитися до Сіверська. Четвертий зрадник, кулеметник з 132-ї окремої мотострілецької бригади, вів вогонь по українських захисниках під Торецьком.

Ще один затриманий, житель тимчасово окупованої частини Харківщини, уклав контракт із міноборони РФ у Москві у червні та був скерований до 59-го штурмового взводу 2-го танкового полку. Після короткого навчання його направили на атаки позицій ЗСУ в районі селища Терни, де його і захопили.

Служба безпеки повідомила затриманим про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, або в збройних формуваннях держави-агресора).

Зрадникам загрожує довічне ув’язнення.


Теги: Донецька областьДонецкая областьУголовное делоДержзрадаДержавна зрадаГосизменаСБУ

Дата і час 24 липня 2024 г., 20:51     Переглядів Переглядів: 1624
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.118982