АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Дипломатична служба ЄС запроваджує заходи економії через урізаний бюджет, - FT

Читать на русском
Дипломатична служба ЄС запроваджує заходи економії через урізаний бюджет, - FT
Дипломатична служба ЄС запроваджує заходи економії через урізаний бюджет, - FT

Дипломатам Європейського Союзу сказали відмовитися від запланованих поїздок, скасувати вечірки та відкласти роботу щодо посилення безпеки їхніх резиденцій - через перевищення бюджету Європейської служби зовнішніх справ,  зовнішньополітичного відомства ЄС.

Про це пише Financial Times .

За словами п’яти співрозмовників FT, Європейська служба зовнішніх справ ЄС змушена скоротити 43 мільйони євро витрат, або майже 5% від запланованого бюджету, через нинішнє перевищення бюджету.

Згідно з правилами поточного семирічного бюджету ЄС, усі його відомства мають утримувати щорічне зростання видатків, не пов’язаних із виплатою заробітної плати, в межах 2%. Перевитрати зовнішньополітичної служби Євросоюзу в абсолютному вираженні виявилися найбільшими.

Наразі у службі шукають кроки, які дозволять закрити дефіцит бюджету. Представник відомства заявив, що там скоротили "всі можливі витрати" та вдвічі зменшили бюджети 145 закордонних представництв, "незважаючи на руйнівний вплив на нашу глобальну діяльність".

Співрозмовники FT кажуть, що скорочення вже призвели до скасування деяких заходів, зокрема щорічного прийняття в Генасамблеї ООН.

Дипломати ЄС вказують і на проблеми через скорочення бюджету. Близько 50 зі 145 дипломатичних місій мають критичні проблеми з безпекою, але грошей на оновлення замків, заґратованих вікон чи встановлення камер немає.

А деякі резиденції послів Євросоюзу непридатні для проживання, тому посли власним коштом орендують житло.

Як зазначає FT, генеральний секретар Європейської служби зовнішніх справ Стефано Санніно ще в березні попередив, що відомство "вкрай недофінансоване" і його бюджет у понад 880 мільйонів євро на рік не відповідає рівню інфляції.


Теги: ООНЕвросоюзЄвросоюзБюджетДипломатыдипломати

Дата і час 28 липня 2024 г., 17:19     Переглядів Переглядів: 1601
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.073743