АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Австрія до 2027 року зафіксує в стратегії безпеки відмову від газу РФ

Читать на русском
Австрія до 2027 року зафіксує в стратегії безпеки відмову від газу РФ
Австрія до 2027 року зафіксує в стратегії безпеки відмову від газу РФ

В коаліційному уряді Австрії дійшли згоди щодо фіксації в новій Стратегії безпеки поетапної відмови від поставок російського природного газу до 2027 року.

Про це повідомляє австрійська газета Kurrier.

"Згідно з планами Єврокомісії, повна відмова від газу можлива задовго до 2030 року завдяки скороченню споживання газу, диверсифікації джерел постачання та розширенню внутрішньої відновлюваної енергетики за конкурентними цінами. Президентка Європейської комісії заявила про мету поетапної відмови від постачання російського природного газу в Європі до 2027 року. Австрія також віддана цим цілям", - цитує видання погоджений текст нової Стратегії безпеки.

Згідно з документом, поетапна відмова від російського газу "має відбуватися в рамках загальної стратегії трансформації енергетичної системи, яка однаковою мірою враховує декарбонізацію, безпеку постачання та доступність для домогосподарств, торгівлі та промисловості".

Зазначається, що поетапна відмова від російського газу була ключовою вимогою партії "Зелені" і останнім нерозв’язаним питанням у переговорах з Австрійською народною партією щодо нової Стратегії безпеки. Завершити роботу над текстом нового документа партнери по урядовій коаліції планували ще до кінця 2023 року.

Згідно з Kurrier, тепер федеральна канцелярія має фіналізувати нову стратегію з тим, щоб її можна було представити "найближчими тижнями".

Як повідомляв "Укрінформ", чинна версія Стратегії безпеки Австрії, яка є основоположним документом країни у сфері нацбезпеки та зовнішньої політики, розглядає Російську Федерацію як "важливого" партнера.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну федеральний уряд розпочав роботу над зміною ухваленої ще у 2013 році стратегії, однак новий текст досі не погоджено партнерами по коаліції. За повідомленнями австрійських ЗМІ, причиною цієї суперечки між коаліційними партнерами є питання незалежності від російського газу. Формулювання "Зелених" про те, що залежність від російського трубопровідного газу становить безпекову загрозу для Австрії, не підтримується Австрійською народною партією.

Як повідомлялося, в інтерв’ю "Укрінформу" глава МЗС Австрії Александер Шалленберг заявив, що нова Стратегія безпеки Австрії, зовнішньополітичний та безпековий блок якої погоджено партнерами по коаліції, визначає Росію як найбільший виклик для європейського континенту у сфері безпеки.


Теги: РоссияРосіяроссийский газросійський газАвстріяАвстрия

Дата і час 04 серпня 2024 г., 18:49     Переглядів Переглядів: 1870
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.087515