АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 21°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 16°C
Ужгород: 18°C
Луцьк: 17°C
Рівне: 17°C

Нового кандидата у віцепрезиденти Вальця звинувачують у «масовому» шахрайстві з COVID-19

Читать на русском
Нового кандидата у віцепрезиденти Вальця звинувачують у «масовому» шахрайстві з COVID-19
Нового кандидата у віцепрезиденти Вальця звинувачують у «масовому» шахрайстві з COVID-19

Про це повідомляє ABC News.

Після того як Тім Вальц приєднався до кандидата в президенти від Демократичної партії Камалі Гарріс як можливого віцепрезидента, критики звинуватили губернатора Міннесоти в бездіяльності щодо запобігання масштабному шахрайству з COVID-19 у штаті.

Згідно з федеральними звинуваченнями, висунутими за останні кілька років, щонайменше 70 осіб були учасниками широкомасштабної злочинної змови, яка використовувала дві програми харчування, які фінансуються з федерального бюджету. Обманним шляхом було отримано понад 250 мільйонів доларів в одній із найбільших шахрайських схем COVID-19 у країні.

ABC News повідомляє, що обвинувачені використовували некомерційну організацію під назвою Feeding Our Future, що базується в Міннесоті, щоб уникнути контролю з боку Департаменту освіти Міннесоти.

Наразі понад 20 осіб визнали себе винними або були засуджені за участь у шахрайській схемі. Жоден із них ще не був засуджений. Двоє з обвинувачених були визнані невинними, а більшість досі чекають на суд.

«Обвинувачені підробляли документи, брехали та обманним шляхом стверджували, що в рамках програми COVID вони нагодують дітей у Міннесоті мільйонами обідів. Ця поведінка була не просто злочинною. Воно було розпусним і зухвалим», — заявив помічник прокурора США Джозеф Томпсон на пресконференції у червні, після завершення першого судового процесу у цій справі.

Але шахрайству можна було запобігти, заявляється в опублікованому в червні аудиті штату. Керівництво штату не лише «не відреагувало на попереджувальні сигнали, відомі департаменту до початку пандемії COVID-19 і до початку передбачуваного шахрайства», а й «своїми діями та бездіяльністю створило можливості для шахрайства», стверджує аудитор.

Представник кампанії Гарріс-Вальц не відповів на прохання ABC News про коментар.


Теги: CovidШахрайствоМошенникиСШАВальц ТимCOVID-19

Дата і час 07 серпня 2024 г., 19:45     Переглядів Переглядів: 1818
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

21 вересня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.072974